Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 09-10
Voitto luisui SBS:n käsistä kotiavauksessa

SBS Lapua ei pystynyt avaamaan voittosaldoaan vielä kauden toisessakaan ottelussa lauantaina Lapualla. Vierasjoukkue Kotkat Vaasasta korjasi kaksi sarjapistettä mukaansa maalein 6-7 (0-2, 4-4, 2-1) .

Ottelun avauserä paljasti heti kättelyynsä iltapäivän kupletin juonen. Kokenut vierasjoukkue tyytyi puolustamaan omaa aluettaan ja luovutti pallollisen hallinnan kotijoukkueelle, iskien kuitenkin aina vaarallisesti vastahyökkäyksistä. Kahdesta tällaisesta vastahyökkäyksestä Kotkat onnistuivatkin iskemään kaksi osumaa, joten erätauolle mentiin 0-2 tilanteessa. Kotijoukkueella oli erässä runsaasti maalipaikkoja, mutta vieraiden maalivahti Jani Koski oli mies paikallaan.

Toisessa erässä ottelu näytti kääntyvän kotijoukkueelle. Petri Pitkäkankaan, Jouni Heikkilän kahdella ja Teemu Kokon maaleilla kotijoukkue johti erän puolenvälin jälkeen jo 4-2. Kotiyleisö odotti tämän jälkeen SBS:n kävelevän Kotkalauman ylitse, mutta toisin kävi. Kotkat iskivät erän loppupuoliskolla puolestaan neljä maalia ja niin erätauolle mentiin 4-6 tilanteessa. SBS:llä oli toki toisessakin erässä tukuttain loistavia paikkoja, mutta pallo ei löytänyt enää tietään maaliin.

Kolmannessa erässä sama tahti jatkui. SBS hallitsi ja Kotkat tyytyivät vastaiskuihin. Ottelun ratkaisu nähtii ajassa 47.21, kun Jukka Sulkakoski vei Kotkat 4-7 johtoon. Tämä maali jätti kotijoukkueelle kyllä paljon jossiteltavaa. Nimittäin tilanne sai alkunsa, kun Sulkakoski työnsi Jouni Heikkilän kaukalosta Kotkamaalin takana. Koko ottelun ajan epäselvää linjaa noudattanut tuomarikaksikko ei tilannetta noteerannut, joten loppujen lopuksi tilanteesta auenneen ylivoimahyökkäyksen päätti Sulkakoski itse. Hyvin vastaavasta tilanteesta oli Henri Välisaari komennettu jäähyaitioon erän alussa, mutta nyt Sulkakoski pääsi kuin koira veräjästä. Tilanteen jälkeen kaukaloiden herrasmies Heikkilän onnistui puhua itselleen vielä käytösrangaistuksenkin. Eipä ole ennen tällaistakaan tapahtunut! Jarmo Eteläahon onnistui kaventaa kahdella maalillaan tilanteeksi 6-7, mutta sen lähemmäs ei kotijoukkue enää ottelussa päässyt. Toki paikkoja tässäkin erässä lisämaaleihin oli. 

Ottelun kolmannessa erässä  SBS koki myös toisen valtavan takaiskun, kun luottotaistelija Jari Eteläaho loukkasi vakavasti polvensa. Koko SBS-perhe toivottaa Jarille pikaista paranemista!!

SBS:n talkoot jatkuvat jo huomenna vierasottelulla HiPaa vastaan. SBS:n päävalmentaja Jarno Mäkynen lupasi miettiä yön aikana sellaiset käärmekeitot, että pistetili saadaan auki huomenna Kannuksessa.


Lisätty 03.10.09

Takaisin