Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 09-10
Lapualainen näkemys kärkiottelusta

SBS Lapua on kiistatta jälleen Pohjanmaan lohkon paras joukkue. Yhdeksän perättäistä voittoa ja sarjakakkosen White Foxin kaataminen kahdesti tässä putkessa ovat faktoja, jotka jättävät hyvin vähän jossiteltavaa. SBS Lapuan lähihistoria on muutenkin miesten kakkosdivisioonassa vakuuttava. Neljällä viime kaudella joukkue on voittanut sarjan kolmesti. Viime kaudella joukkue jäi kakkoseksi, kun vahvan kauden pelannut ISB oli silloin etevämpi. Joka tapauksessa joukkueella on siis neljännen kerran edessään nousukarsinnat.

Lauantain kärkiottelu oli vetänyt Lapuan Urheilutalolle mukavat 153 katsojaa. Avauserää voi kuvata hyvin tasaiseksi, sillä molemmat joukkueet pelasivat tarkkaa peliä. Vieraat aloittivat erän maalitehtailun, kun Tommi Hirvelä pääsi laukomaan paraatipaikalta Ollli Kalliokosken tarjoilusta. Isännät heräsivät pikkuhiljaa paremmin peliin ja ajassa 13.57 kotiyleisö saikin vastinetta rahoilleen. Jarmo Eteläaho ja Teemu Kokko veivät karvauksen loppuun asti kulmassa. Kokko löysi pallon kulmasta ja heitti sen maalille Jouni Heikkilälle. Heikkilä jatkoi pallon vielä takaviistoon nousseelle Henri Välisaarelle, joka laukoi numerot tasoihin. Enempää ei erässä maaleja nähtykään, joten erätauolle poistuttiin tasalukemissa 1-1.

Toisessa erässä SBS sai avauserää paremmin otetta vieraistaan. Ansaittu johtomaali nähtiin ajassa 30.19. Henri Välisaari katkaisi kauhavalaisten roiskaiseman avauksen ja ryntäsi vastahyökkäykseen. Kun syöttöpaikkaa ei löytynyt, päätti Välisaari antaa ranteensa laulaa. Putket kolisivat Janne Aron takana ja numerot olivat 2-1 isännille. Seuraavassa vaihdossa SBS:n viisikko nukahti hetkeksi ja se riitti tasoitusmaalin syntymiseen. Aki Roumio lähetti puolesta kentästä yöperhosen, joka yllätti maskissa olleen Elias Jokirannan. Tilanne 2-2. Seuraavaa maalia ei tarvinnut kauaa odotella. Ajassa 34.17 isäntien ykkönen näytti mitä merkitystä on sillä, että pelaaminen on aloitettu samassa kentässä vuonna 1995! White Fox viisikkoa vietiin muutamalla upealla poikittaisyötöllä niin, että vaikka Teemu Kokon laukaus hieman epäonnistuikin, riitti se viemään SBS:n jälleen johtoon. Syöttöpiste maaliin Jouni Heikkilälle. Seuraava vaihto ja kotijoukkue lisäsi johtoaan. Samu Kujanpää pommitti viivalta Lauri Tuomaalan poikittaisyötöstä ja lukemat 4-2 isännille. Isäntien ykkönen jatkoi tämän jälkeen vahvaa menoaan ja Teemu Kokon pomppupallo yllätti Janne Aron ajassa 38.00. Syöttöpiste Jarmo Eteläaholle ja White Fox oli kanveesissa. SBS sortui seuraavassa vaihdossa merkkausvirheeseen ja White Foxin illan selvästi paras mies Kalliokoski kavensi vielä erätaukotilanteeksi 5-3.

Ottelun päätöserässä White Fox otti pelin hallinnan itselleen. Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana ei sillä kuitenkaan selkeitä maalipaikkoja ollut. Ajassa 48.40 tulleen Samu Kujanpään jäähyn joukkue sitten käytti edukseen. Hannu Palomäki laukoi tarkasti tilanteeksi 5-4. Seuraavassa vaihdossa SBS:n viisikko jätti Andon vartioimatta ja tämä tasoitti lukemat 5-5.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin sitten ajassa 55.42. SBS:n ykkönen pelasi vahvaa vaihtoa. Jouni Heikkilä laukoi ja Janne Aro torjui pallon eteensä. Jarmo Eteläaho oli paikalla reboundissa ja suti palloa. Tilanteeseen tullut White Fox- puolustaja kolautti Eteläahoa mailaan, niin että kolahdus kuului yläparvelle asti. Vaikka Eteläaho oli tilanteessa maalin sivustalla, onhan maalivahdista 50 cm päässä pomppiva rebound aina selkeä maalipaikka. Ja kun pelaajaa rikotaan maalintekotilanteessa, on tuomiona siis rankkari, jonka Jouni Heikkilä herkutteli sisään. Ottelun lopussa White Fox pyöritti vielä vahvasti ilman maalivahtia, mutta SBS kesti loistavasti pelanneen maalivahtinsa Elias Jokirannan johdolla.

SBS ei siis hämmentynyt kesäisten harjoituspelien tuloksista, vaan pystyi kaatamaan White Foxin kahdesti tärkeillä hetkillä. Ottelun ratkaisuna voidaan pitää Elian Jokirannan mainiota maalivahtipeliä, sekä joukkueiden ykköskenttien päivän kuntoa. SBS:n papat voittivat White Foxin tehoketjun tasakentällisin 4-0, vaikka olivat ilmeisesti väsyneitä pelin loppupuolella. Myös Jussi Palo uurasti kentällä maininnan arvoisesti. Timo Viita vankisti esityksellään asemaansa sarjan parhaana peruspakkina.

SBS:n päävalmentaja Jarno Mäkynen oli huojentunut mies kotiedun varmistuttua karsintaan. SBS:n matala karvaus toimi ottelussa hyvin. Ja esimerkiksi White Foxin avauspeli oli välillä pelkkää kukkupalloa, SBS-pelureiden peiteltyä hyvin syöttösuunnat.

SBS:n ottelut jatkuvat tulevana lauantaina merkityksettömällä ottelulla PeToa vastaa. Karsinnat alkavat näillä näkymin lauantaina 20.3.


Lisätty 07.03.10

Takaisin