Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 09-10
Edustuksella erinomainen viikonloppu

SBS Lapuan miesten edustusjoukkue kohenteli tuntuvasti asemiaan viikonloppuna pelatuissa Pohjanmaan lohkon koitoksissa. Lauantaina joukkue kävi hakemassa upean voiton sarjajohtaja Kotkista 10-12 (1-8,4-1,5-3) ja sunnuntaina voittoa juhlittiin Hipan kustannuksella 7-3 (2-0,2-1,3-2).

SBS lähti lauantain Kotkat-matsiin revanssimielellä hävittyään kauden ensimmäisen joukkueiden välisen ottelun. Valmentaja Jarno Mäkysen antamat kotiläksyt oli tehty huolella ja otteluun lähdettiin taktiikalla: päätylankista kiinni. Tämä taktiikka tehosikin käsittämättömän tehokkaasti uinuvaan Kotkalaumaan ja ensimmäisen erän lopputulos 1-8 ei paljoa jätä selittelemisen varaa. Erän kaksi ensimmäistä maalia merkattiin Kotkataistelijoiden omiksi maaleiksi ja kun lisäksi maaliverkkoa heiluttivat Jouni Heikkilä (3), Jarmo Eteläaho, Teemu Kokko ja Timo Viita niin uskomaton erävoitto oli valmis.

Ottelun toisesta erästä voisikin sitten kirjoittaa vaikkapa kirjan. Harmi vaan, kun kirja ei kertoisi paljoakaan heistä, joista sen pitäisi kertoa eli molempien joukkueiden pelaajista. Ikävä kyllä ottelun toisessa erässä esiin nousivat he, joiden peleissä pitäisi pysyä taka- alalla eli tuomarit. Nimittäin jokaikinen sisäänlyönti ja vapaalyönti, jonka nyt jollain perustelulla voi Kotkille viheltää, myös heille vihellettiin. Tämäkään ei vielä riittänyt vaan pian alettiin SBS-pelureita komentaa joukolla jäähyboksiin. Jo selvältä näyttänyt ottelu oli saanut täysin uuden luonteen. Tokikin Kotkat peliään paransi, ei siinä mitään.

SBS joutui jäähysumassa kuormittamaan pelaajiaan, mikä teki ottelun toisesta puoliskosta taistelun kelloa vastaan. Toinen erä kirjattiin Kotkille 4-1, Jouni Heikkilän vastatessa SBS:n maalista.

Ottelun kolmannessa erässä peliin mukaan päässeet Kotkat hallitsivat erää selvästi. Onneksi SBS onnistui iskeä erässä kolme vastaiskumaalia ja lopputulos kirjattiin siis 10-12. Kolmannen erän SBS-maalarit olivat Jouni Heikkilä (2) ja Lauri Tuomaala. Ottelun tuomarikaksikon ”kunniaksi” täytyy mainita se, että he pystyivät jollain tasolla kokoamaan itsensä kolmanteen erään.

Tähän loppuun reportteria mietityttää vieläkin se, että miksi sellaiseen otteluun, mikä jo kesän avauspalaverissa tiedetään sarjan kärkikahinaksi, nimitetään kaksi kokematonta tuomaria?? No nyt tämä saa riittää, sillä hienointahan on todeta jälleen kerran, että parempi joukkue kuitenkin voitti. Tokikin ilman toisen erän farssia, kuten eräs Kotkatähti hommaa osuvasti kuvasi, ottelu olisi saattanut olla hieman helpompi vieraille.

Hipa nurin sunnuntaina

Sunnuntain Hipa-ottelussa näkyi selvästi kotijoukkueen tiukka taistelu lauantailta. Pelaajien liike ei ollut totuttua ja muutenkin homma näytti väsyneeltä.Ottelua voisi kuvata lyhyesti sanalla: rutiinivoitto. Teemu Kokko iski ottelun avausmaalin ja upean paluun viikonlopun peleissä boksiin tehneen Jani Mildin kaukovedolla erävoitto kirjattiin 2-0 SBS:lle.

Jarmo Eteläaho lakaisi SBS:n kolmen maalin johtoon toisen erän alkajaisiksi ja Hipan kavennettua Mikko Sompimäki antoi ranteensa laulaa. Pallo putken kautta sisään ja erävoitto 2-1 SBS:lle.

Kolmannessa erässä paremmin liikkunut Hipa nousi jo maalin päähän, mutta sitten SBS: n ykköskentän pastorit, ottivat pitkästä aikaa muutaman juoksuaskeleen kentällä ja yhtäkkiä tilanne taululla 7-3. Maali per mies Kokko, Eteläaho ja Heikkilä.

Hipa-ottelu ei ollut kotijoukkueelta mitään kaunista pelaamista, mutta se tehtiin mitä tarvittiin. Vain pisteistähän pelataan. Viikonlopun tulokset mutkistivat sarjan kärkipäätä sopivasti ja sarjan kestomenestyjä SBS on enää kahden pisteen päässä sarjan kärjestä. Rivit on jälleen koottu kahden avaustappion jälkeen.

SBS:n kausi jatkuu ennen joulua kahdella todella vaikealla vierasottelulla Sisua ja Jeppistä vastaan. Voitot näistä, niin on kiva siirtyä sabasta vähäksi aikaa kinkun ääreen.

Lauantaisesta pelistä tuomarit haukuttiin, nyt he ansaitsevat kehut. Timo Järvi ja Raimo Kakkuri puhalsivat erinomaisesti!


Lisätty 30.11.09

Takaisin