Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 08-09
Elias Jokiranta SBS Lapuan maaliin

Miesten salibandyn 2-divisioonassa pelaavan SBS Lapuan maalivahtiosasto vahvistui merkittävästi tällä viikolla, kun kolme kautta jyväskyläläisen SC Bluesin väreissä 1-divisioonassa pelannut Nurmon Jymyn kasvatti Elias Jokiranta, 24, siirtyi nousua havittelevan lapualaisseuran kokoonpanoon.

- Siirron taustalla on uusi työpaikka ja asuminen Seinäjoella yhdessä avopuolison kanssa.

Jokirannalle ehti kertyä muutama hajaminuutti Jymyn liigajoukkueen veskarina. Nurmon luovuttua liigasta tie vei Veli-Matti Luukon kanssa SPV:n suuntaan, missä kului useampi vuosi junioreissa ja miehissä.

- Jyväskylässä sain vasta reilummin peliaikaa, ja se oli oman kehityksen kannalta erittäin tärkeää. Pääsin pelirytmiin kiinni, sillä SPV:n aikanakin minuutit olivat vähissä.
Nuorukainen kertoi tulleensa SBS Lapuan porukkaan intoa puhkuen, sillä Jymyn ja SPV:n ajoilta tutut kaverit Jarmo Eteläaho ja Jouni Heikkilä ovat remmissä.
- Odotan kaudelta paljon ja haluan auttaa joukkuetta uudelle sarjaportaalle.
Lapuan maalivahdeista Jokiranta tuntee ennestään Miika Asunmaan, jonka kanssa hän on tasaväkisesti vääntänyt junioreissakin peliminuuteista. Tilanne seurassa on hyvä, kun kolmas maalivahti Ville-Pekka Mäkynen pystyy myös kantamaan vastuuta.
- Se veskari pelaa, joka on parhaimmassa kunnossa. Näytöt pitää antaa treeneissä ja peleissä.

Omaksi vahvuudekseen 185-senttinen veskari listaa vahvan heittokäden, millä pelin avaaminen onnistuu. Taito lukea peliä on myös kehittynyt viime vuosina.
Hankalimmin torjuttavaksi laukaukseksi Jokiranta pistää epäonnistuneen ja löysäksi jääneen rannevedon, koska yleensä kohti tulee kova ja onnistunut veto.

SBS Lapuan toinen pelaajavalmentaja Jarno Mäkynen tunnusti jo parin harjoituksen jälkeen Jokirannan olevan selvä vahvistus joukkueelle.
- Vahvan avauksen lisäksi Elias on todellinen refleksitorjuja, jolta löytyy isosta koosta huolimatta nopeutta ja ketteryyttä.
Mäkynen ei vielä nimennyt Jokirantaa joukkueen avauskokoonpanoon lauantain Sisu –otteluun, vaan hän haluaa antaa sen tehtävän päävalmentaja Eteläaholle.
 


Lisätty 14.10.08

Takaisin