Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 08-09
Eteläaho SBS Lapuan puikkoihin

Viime kaudella SBS Lapuan riveihin siirtynyt yli sadan liigaottelun mies Jarmo Eteläaho hyppää tällä kaudella vieläkin syvemmälle paikallisen salibandyn syövereihin, sillä hän on muutaman päivän miettimisen jälkeen ottanut vastaan 2-divisioonassa pelaavan edustusjoukkueen pelaajavalmentajan tehtävät.

- Päävastuu on tosiaan minulla, mutta Jarno (Mäkynen) jatkaa apuvalmentajan roolissa.

Tilanne tuli Nurmossa asuvalle Eteläaholle kuin tilauksesta, kun joukkuetta pari kautta valmentanut Teemu Kokko ei enää halunnut jatkaa. Valmennus nimittäin kiinnostaa Ritakalliolta maailmalle ponkaissutta mailataituria.

- Teemu piti hyviä treenejä, ja porukka on tottunut harjoittelemaan kovaa. Kun pelasin viime kaudella täällä, siitä on varmasti hyötyä.

Jonkun verran tuoretta valmentajaa rassasi viime vuotta rikkonaisempi harjoittelukausi. Sen vuoksi harjoitusottelut on pelattu kahdella kentällisellä.

- Haluan koko joukkueelle yhtenäisen pelitavan. Se vaatii vielä hiomista, mutta se voi kantaa keväällä hedelmää.

Uuden pelitavan myötä mies haluaa jakaa ratkaisuvoimaa leveämmäksi, sillä yksi kenttä ei riitä nostamaan joukkuetta sarjaporrasta ylemmäksi. Hänen mallissaan myös kaikkien pelaajien pitää pystyä nostamaan omaa tasoaan.

Iloista peliä

Eteläaho halusi muistuttaa, että kausi alkaa ylihuomenna lauantaina Urheilutalolla klo 15.00. Vastassa on Jeppis FBC Pietarsaaresta.

- Pyrimme edelleen pelaamaan iloista ja aktiivista hyökkäyspeliä, sillä se tarjoaa runsaslukuiselle kotiyleisölle viihdyttäviä hetkiä vauhdikkaassa lajissa.

Valmentaja kiitti kaupunkia yhdestä sarjan parhaasta areenasta, mikä myös suosii kotijoukkuetta. Tyytyväisyyteen oli aihetta myöskin aiempaa paremmista harjoitusvuoroista.

SBS Lapuan pelaajanippu elää vielä jonkin verran, sillä joukkue hakea edelleen yhtä kovan luokan puolustajaa ja hyökkääjää.

- Kokemustakin löytyy jo kosolti, sillä kolmella pelaajalla on takanaan yli sata liigaottelua.

Neljästä uudesta nimestä mielenkiintoisin on ilman muuta Parkanon Pojista tullut Antti Luusalo, sillä hän oli lähellä mahtua SPV:n liigamiehistöön. Nurmosta on tullut taistelija Timo Viita ja nuori lupaus Tuomas Prusti, kun taas Petri Pitkäkangas tekee paluun Mansesta isiensä maille.


SBS Lapuan pelaajavalmentaja Jarmo Eteläahon ajama iloinen hyökkäyspeli oli myös Timo Viidan ja Antti Luusalon mieleen.

Neljä suosikkia

Luokanopettajana Nurmossa työskentelevä Eteläaho listaa SBS Lapuan lisäksi kolme muutakin joukkuetta, joilla on kaikki mahdollisuudet selvittää tiensä 1-divisioonan karsintoihin.

- Nibacos Kokkolasta ja sarjanousija Kotkat Vaasasta ovat saaneet kovan luokan vahvistuksia ja ISB Ilmajoki on aina yhtä vaarallinen vastustaja.

Pelaajavalmentaja vakuuttaa Pohjanmaan lohkon tason nousseen parin ensimmäisen kauden jälkeen aika tavalla, sillä muut kuusi seuraakin ovat tehostaneet harjoitteluaan. Kesäharjoittelu on ottanut paikkansa 2-divisioonan joukkueiden valmistautuessa kauteen.

- Toistaiseksi olemme asettaneet tavoitteeksi vain kahden parhaan joukkoon pääsyn kaksinkertaisessa sarjassa, sillä se takaa pääsyn karsintoihin.

SBS Lapuan joukkue kaudella 2008-2009:

Pelaajat: Jani Mild, Markus Rantala, Teemu Koivuluoma, Antti Luusalo, Jarno Mäkynen, Petri Pollarinen, Jari Eteläaho, Timo Viita, Hannu Huhtamäki, Henri Välisaari, Ville-Pekka Mäkynen, Lauri Tuomaala, Miika Asunmaa, Jarmo Eteläaho, Jari Kylkisalo, Petri Pitkäkangas, Tuomas Prusti ja Jouni Heikkilä.

Valmentajat: Jarmo Eteläaho ja Jarno Mäkynen.

JT

 


Lisätty 25.09.08

Takaisin