Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 08-09
SBS Lapualle KeLy viikonlopusta kaksi pistettä

Viime viikonloppuna pelattiin todella tärkeät kaksi miesten salibandyn 1-divisioonan nousukarsintasarjan peliä SBS Lapuan kannalta.
SBS Lapuahan olisi tarvinnut molemmista peleistä voitot, että nousu 1-divisioonaan olisi edelleen omissa käsissä.

Lauantaina SBS vieraili KeLyn vieraana Haukiputaalla, jossa Kellon Lyönti löi kuitenkin SBS:n maanrakoon numeroin 14-5 (4-1,3-3,7-1).

Ottelun alku lupasi SBS kannalta hyvää, sillä se siirtyi 0-1 johtoon kapteeni Jouni Heikkilän maalilla ajassa 07.23. SBS:n avausmaalin jälkeen kotijoukkue KeLy otti pelin hallinnan itselleen ja teki tasaisessa tahdissa SBS:n keskialueen virheistä ottelun seuraavat neljä maalia ja niistä kaksi teki hyökkääjä Matias Luokkanen.

Toiseen erään SBS tuli, kuin uudesti syntyneenä ja pakotti KeLyn puolustuskannalle ja se johtikin 4-2 kavennusmaaliin ajassa 21.25 Henri Välisaaren maalilla. SBS juhlaa ei kestänyt, kuin reilu kaksi minuuttia, kun Janne Krankka siirsi helpon näköisesti kotijoukkueen 5-2 johtoon. Ja tässä vaiheessa SBS valmentaja Jarmo Eteläaho vaihtoi maalille Miika Asunmaan Elias Jokirannan tilalle. Erän loppupuolella molemmat joukkueet tekivät vielä kaksi maalia ja SBS:n maaleista vastasivat Jouni Heikkilä ja Teemu Kokko.

Kolmanteen erään SBS kavensi ja muokkasi ketjuja kahteen pelaavaan kentälliseen ja yritti tulla vielä peliin mukaan, mutta valitettavasti se ei tällä kertaa riittänyt, vaan KeLy nautiskeli hyvillä maalipaikoilla ja viimeisteli tehokkaasti. Pahiten SBS Lapuaa kolmannessa erässä kuritti hyökkääjä Kimmo Puusaari kolmella maalilla.

- SBS valmentaja Jarmo Eteläaho kertoi pettyneenä tappion jälkeen, että tänään valitettavasti sorruttiin omiin helppoihin keskialueen virheisiin ja toki täytyy myöntää, että KeLy oli hyvä omalla kotikentällään. Me pelattiin kohtalaisesti kaksi ensimmäistä erää, mutta kolmannessa erässä oli meidän eväät pelin voittoon syöty.


Sunnuntaina KeLy kaatui Lapualla

Eilisestä vieras tappiosta sisuuntunut SBS Lapua halusi näyttää nyt kotikentällään KeLylle, että eilinen ei ollut parasta SBS osaamista ja niimpä ottelun loppunumerot, olivat hienon voiton päätteeksi 6-5 (1-3,3-1,2-1).

Ottelun avauserä alkoi tasaisissa merkeissä, sillä molemmat pelasivat tarkkaa keskialueen peliä. Avausmaali peliin nähtiin ajassa 12.46, kun Timo Viita vei SBS:n 1-0 johtoon Jarno Mäkysen syötöstä. Erän loppupuolella vierailija KeLy näytti jälleen maalinteon mallia ja teki kolme maalia kolmen minuutin sisään Juho Krankan viimeistellessä niistä kaksi.

Toinen erä alkoi jälleen tasaisissa merkeissä ja molempien maalivahtien hienoilla torjunnoilla, niin Asunmaa, kuin vierailijan Kamula esittivät parastaan. SBS:n kavennusmaali 2-3 nähtiin ajassa 28.40, kun Henri Välisaari tykitti ylivoima-maalin Jarmo Eteläahon syötöstä. KeLy kuittasi tilanteeksi 2-4 heti seuraavassa vaihdossa Esa Vallin maalilla. Loppuerä oli SBS:n hallintaa jokaisen kolmen kentän voimin ja niimpä ajassa 35.45 nähtiin kavennusmaali 3-4 jälleen Välisaaren tekemänä, nyt syötön tarjoili Jouni Heikkilä. Ja vain minuuttia myöhemmin Markus Rantalan syötöstä Jarmo Eteläaho tasoittaa pelin 4-4. Näissä numeroissa siirryttiin toiselle erätauolle.

Kolmannen erän alkuun SBS sai hyvän mahdollisuuden siirtyä ottelussa johtoon, kun KeLyn puolustaja Matti Rössi istui viiden minuutin jäähyään.
Pelikellon näyttäessä 44.57 ottelun parhaana palkittu Välisaari heilutti verkkoa miehen illan kolmannella maalilla ja siirsi SBS:n ylivoimalla 5-4 johtoon.
Ajassa  56.03 KeLy kuitenkin tuli vielä tasoihin ylivoima-maalin turvin, kun Juho Krankka tehtaili 5-5 tasoitusmaalin. Ottelun voittomaali nähtiin SBS:n ja kotiyleisön riemuksi ajassa 58.09 Petri Pollarisen ohjatessa maalin Jarmo Eteläahon laukauksesta.
Voitto tiesi SBS Lapuan kannalta vielä pientä oljenkortta nousun suhteen, mutta nyt SBS tarvitsee apuja muilta joukkueilta. Ja tietysti päätöskierroksella vieraissa kohdattava Helsingin IFK on voitettava, jotta mahdollisuus on vielä voimassa.

- SBS koutsi Jarmo Eteläaho kiitteli joukkuettaan hienosta tason nostamisesta eilisen pelin jälkeen. Voitto oli makeata ottaa ja vielä kotiyleisön edessä, totesi Eteläaho.
- Nyt vain vielä HIFK:n kimppuun ja sieltä vieraspisteet mukaan ja sitten nähdään lopullinen lohkosijoitus. Toivotaan, että onni on meidän puolella sarjan loppupeleissä, totesi Eteläaho.


Lisätty 30.03.09

Takaisin