Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 08-09
SBS Lapualle vierastappio ja tärkeä kotivoitto

SBS Lapua vieraili viime lauantaina lohkokärjen FBC Turun vieraana Sport Gardenilla miesten salibandyn 1-divisioonan nousukarsintasarjan ottelussa ja taipui sielä lukemin 6-3 (2-0,2-0,2-3).

Ottelun avauserä oli kotijoukkueen FBC Turun pallollista hallintaa ja se pakotti SBS Lapuan puolustuskannalle. SBS sai kuitenkin pidettyä puolustuspelin tiiviinä maalivahti Elias Jokirannan erinomaisella avustuksella.

Avausmaali otteluun nähtiin vasta ajassa 13.46, kun SBS:n keskialueen virheestä maalin kävi kuittaamassa FBC kokenut hyökkääjä Rami Lehtola.

Lehtolan maalin jälkeen sai SBS luotua muutaman hyvän maalipaikan, mutta valitettavasti erän viimeisestä maalista vastasi kuitenkin kotijoukkue ajassa 19.58 Joni Iivosen yv-maalilla.

Toinen erä oli molemmilta joukkueilta melko sekaista peliä, sillä molemmat joukkueet pääsivät hyville tekopaikoille, mutta viimeistely ontui pahasti ja varsinkin vierailija SBS Lapua ei meinannut millään saada palloa FBC Turun maalivahdin Mikko Kaijasen selän taakse.

Erässä kuitenkin kaksi maalia nähtiin ja ne tehtaili FBC:n Rami Lehtola ja Matti Vehanen.

Kolmanteen erään vierailija SBS Lapua tuli muokatuilla ketjuilla ja lähti hakemaan kavennusmaaleja ja siinä onnistuttiin ajassa 44.11, kun hyökkääjä Petri Pollarinen riisti pallon keskialueella ja toimitti pelivälineen FBC:n verkkoon. SBS:n maalin jälkeen odoteltiin kovasti, että tuleeko vierailija vielä peliin mukaan, mutta vain reilu minuutti Pollarisen maalista Juha Tauriainen siirtää FBC:n 5-1 johtoon. Ottelun lopussa SBS yritti saada vielä painetta Turun maalille ja onnistuikin siinä vielä kaksi kertaa, kun Pollarinen tehtaili illan toisen maalinsa ja lisäksi Jani Mäki-Petäjä heilutti verkkoa kertaalleen.

Maaleista huolimatta kotijoukkue FBC Turku otti voiton ottelusta ja jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

SBS valmentaja Jarno Mäkynen totesi pelin jälkeen, että parempi joukkue voitti, sillä oman joukkueen peli ei ollut sillä tasolla, mitä sen olisi pitänyt täälä vieraskaukalossa olla. -Lisäksi Mäkynen oli harmissaan joukkueen rikkonaisesta kokoonpanosta, sillä sairastapausten ja loukkaatumisten vuoksi peli oli meille todella hankala.
 

Sunnuntaina tärkeät koti pisteet SBS:lle
 
Eilisestä vierastappiosta sisuuntunut SBS Lapua marssitti kotiparketille kasaan parsitun kokoonpanonsa ja lähetti vierailija GrIFK:n takaisin Kauniaisiin tappio niskassaan. Ottelun loppulukemat olivat SBS:n hyväksi 8-6 (2-3,4-1,2-2).

Ottelun avauserästä huomasi pelin tärkeyden, sillä molemmat joukkueet tarvitsivat voiton tästä ottelusta, että nousu mahdollisuudet 1-divisioonaan säilyisivät.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 02.00, kun Henri Välisaari toimitta pallon maaliin Teemu Kokon syötöstä. Avausmaalin jälkeen SBS loi useita hyviä paikkoja GrIFK:n maalille, mutta maalit jäivät syntymättä. Ja kun SBS tuskaili maalipaikoilla, niin vierailijat kävivät kuittaamassa otteluun seuraavat kolme maalia ja niistä saa jokainen SBS:n kolmesta ketjusta ottaa yhden piikkiinsä.

Ennen ensimmäistä erätaukoa SBS sai kuitenkin todella tärkeän kavennusmaalin ajassa 19.30 Välisaaren toisella maalilla, johon syötön hienosti tarjoili Jarmo Eteläaho.

Toiseen erään tuli erinomaisesti latautunut kotijoukkue SBS Lapua, joka hallitsi peliä todella hienosti jokaisen kolmen kentän voimin.

Hallinnan ansiosta saatin heti erän alkuun kaksi maalia Jani Mäki-Petäjän ja Henri Välisaaren iskiessä pallon verkkoon. Välisaaren maalihan oli miehen kolmas tässä ottelussa.

SBS 4-3 johtomaalin jälkeen ex-Nurmon Jymyn liigapelaaja Joonas Alapiha kuitenkin tasoitti pelin seuraamalla Elias Jokirannan torjunnasta kimmonneen irtopallon verkkoon. 4-4 tasoitusmaalin jälkeen erässä nähtiin vielä kaksi hienoa SBS maalia Jarmo Eteläahon ja Teemu Kokon tehtaillessa kotijoukkueen 6-4 johtolukemissa erätauolle.

Päätöserän alussa SBS kasvatti johtoaan lukemiin 7-4 ajassa 41.57 Mäki-Petäjän illan toisella maalilla, johon syötön antoi Teemu Koivuluoma.

Erän avausmaalin jälkeen pelissä pelattiin pitkään ilman maaleja, sillä molemmat joukkueet puolustivat tiiviisti omia maalejansa. Yleisön jo odotellassa kotivoittoa, oli vierailija GrIFK toista mieltä ja pääsi vielä hyvin peliin mukaan kahdella nopealla kavennusmaalilla ja niistä tilanteeksi 7-6 syntynyt maali nähtiin ajassa 57.49 Oscar Rehnin toimiessa tekijänä.

Loppuhetken painostuksesta ja maalivahdin pois ottamisesta huolimatta sai kotijoukkue ja yleisö huokaista helpotuksesta ajassa 59.46, kun Jarmo Eteläahon kierteinen pallo vieri tyhjään GrIFK:n maaliin hienon pelin pelanneen SBS maalivahdin Elias Jokirannan syötöstä. Ja näin tärkeät kotipisteet lukemin 8-6.

SBS valmentaja Jarmo Eteläaho oli erittäin tyytyväinen voittoon ja tärkeisiin pisteisiin, sillä kokonaisuudessaan viikonloppu ei ollut joukkueelle helppo sairastelujen vuoksi.
- Joukkue näytti kuitenkin tänään vahvaa henkistä kanttia ottamalla voiton selkäseinää vasten.

SBS Lapuan nousukarsinnat kohti 1-divisioonaa jatkuvat heti tulevana viikonloppuna kahdella mielenkiintoisella pelillä ja niistä joukkueen pitäisi pystyä voitot ottamaan, että mahdollisuudet kahden joukkoon säilyvät omissa käsissä. Viikonloppuna kohdataan kahteen kertaan tällä hetkellä lohkokakkosena oleva KeLy Haukiputaalta. Ensimmäinen koitos on lauantaina Haukiputaalla ja sunnuntaina ollaan sitten Lapualla kotiparketilla.

Luvassa on erittäin haastavat kaksi peliä ja siksi SBS:n pelaajat toivovat sunnuntain kotipeliin paljon yleisöä ja kovaa kannustusta.
 


Lisätty 23.03.09

Takaisin