Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 08-09
SBS Lapua taipui HIFK:lle jatkoajalla

Lauantai iltana nähtiin Lapuan urheilutalon parketilla värikäs miesten salibandyn 1-divisioonan nousukarsintasarjan taistelu.
Sillä SBS Lapua ja Helsingin IFK saivat paremmuuden selville vasta jatkoajan kolmannella minuutilla ja näin pisteet matkasivat Helsinkiin
numeroin 6-7 ja. (1-1,2-3,3-2,0-1).

Ottelun avauserässä avausmaali nähtiin jo ajassa 00.46, kun HIFK:n Kare Westerlund toimitti pallon maaliin harmillisesti SBS:n puolustajan jalan kautta.
Avausmaalin jälkeen peli oli molemmilta joukkueilta tarkkaa puolustuspeliä ja virheiden välttelyä. SBS jaksoi kuitenkin sinnikkäästi hakea tasoitusmaalia ja ajassa 15.37 se viimein saatiin, kun joukkueen kapteeni Jouni Heikkilä tehtaili maalin Petri Pollarisen syötöstä.

Toisen erän alkuun HIFK tuli hyvällä asenteella ja niimpä se laittoi välillä SBS:n viisikkopelin todella sekaisin ja sen ansiosta se siirtyikin 1-2 johtoon ajassa 21.30. Seuraavaa maalia saatin odottaa aikaan 28.55, kun HIFK:n parhaana palkittu Jonne Koskinen siirsi vieraat jo 1-3 johtoon.
Tämän maalin jälkeen SBS valmentaja Jarmo Eteläaho antoi pelaajilleen todella tiukan palautteen ja se toikin tulosta kahden maalin edestä, sillä ensiksi Eteläaho itse tekaisi SBS:n toisen maalin ja ajassa 36.00 Henri Välisaari tasoitti pelin tilanteeksi 3-3. Erän viimeisen maalin kuitenkin teki vierailija ylivoimalla Riku Reunamäen toimesta ja niimpä toiselle erätauolle siirryttiin numeroissa 3-4.

Päätös erään kotijoukkue oli muokannut ketjujaan uuteen uskoon, mutta siitä huolimatta kylmää vettä tuli niskaan heti erän alkuun ajassa 40.49 HIFK siirtyi 3-5 johtoon harmittavan SBS:n puolustuspään virheen vuoksi.
Tästä sisuuntuneena kotijoukkue lähti vielä ottelua kääntämään edukseen ja se saikin mahdollisuuden ylivoimalla ja eikä jättänyt sitä käyttämättä, vaan Henri Välisaari tykitti Jarmo Eteläahon syötöstä 4-5 kavennus maalin.
Välisaaren maalin jälkeen kotiyleisö odotti jännityksellä SBS:n tasoitus maalia, mutta kävikin toisin ja vierailija kävi iskemässä tilanteeksi 4-6 ajassa 48.02 Keni Raution maalilla. Pahasta takaisku maalista huolimatta kotijoukkue ei periksi antanut, vaan ajassa 54.58 Jani Mild huudatti yleisöä ja toi SBS:n jälleen maalin päähän.
Ottelun viimeisistä hetkistä tuli todella jännittävät, sillä aikalisän jälkeen kotijoukkue otti hyvän pelin pelanneen maalivahdin Elias Jokirannan pois maalista ja lähti hakemaan tasoitus maalia kuudella kenttäpelaajalla.
Pelikellon näyttäessä aikaa 59.59 Jarmo Eteläaho räjäytti, vain sekunti ennen ottelun loppua kotiyleisön täyteen huutoon tasoitusmaalin merkiksi.
Jä näin jatkoaika oli edessä. Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli muutama puolittainen paikka tehdä voittomaali ensimmäisen kahden minuutin aikana.
Ratkaisu nähtiin sitten ajassa 62.26, kun HIFK:n Riku Reunamäki ratkaisi pelin SBS:n ja kotiyleisön pettymykseksi.

SBS valmentaja Jarmo Eteläaho oli ottelun jälkeen hiljainen mies ja pettynyt, kun palkinnoksi ei saatu edes yhtä pistettä hienon taistelun päätteeksi.
- Valitettavasti annettiin liikaa pallon hallintaa HIFK:lle ja se vaikeutti meidän omaa peliä, mutta sota jatkuu jo ensilauantaina, kun SBS matkaa vieraspeliin Turkuun FBC:n vieraaksi ja sitten heti sunnuntai iltana pelataan Lapualla kotipeli Kauniaisten GrIFK:ta vastaan. Lisäksi Eteläaho halusi kiittää hienoa kotiyleisöä hyvästä kannustuksesta ja toivoi, että samanlainen tunnelma olisi Kauniaisia vastaan, kun pelataan tärkeistä karsinta pisteistä.


Lisätty 15.03.09

Takaisin