Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 08-09
SBS Lapua aloitti karsinnat tappiolla ja voitolla

Nousukarsinnat salibandyn miesten 1-divisioonaan pyörähtivät SBS Lapuan osalta käyntiin viime viikonloppuna. Viikonlopun saldona oli kotitappio ja tärkeä vierasvoitto.

Karsinnat alkoivat lauantaina kotiparketilla, kun vastaan asteli länsirannikon lohkosta karsinta-sarjaan ponnistanut FBC Turku, joka valitettavasti vei pisteet Aurajoen rannalle lukemin 7-9 (2-1,3-5,2-3).

Ottelun avauserä oli hienoista FBC Turun hallintaa, mutta siitä huolimatta SBS Lapua johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen ja siitä pääasiassa kiitos kuuluu SBS veskari Miika Asunmaalle, joka torjui 14 laukausta erässä.
SBS:n maalit erässä viimeistelivät Petri Pitkäkangas ja Henri Välisaari.

Toisen erän alku oli synkkää aikaa kotijoukkueelle, sillä FBC Turku viimeisteli kolme maalia vajaassa kolmessa minuutissa ja siirtyi siten ottelussa ensimmäisen kerran johtoon. Turun johtomaalin jälkeen alkoi SBS:n etsikkoaika, sillä vierailijat ottivat kaksi jäähyä lyhyessä ajassa ja niistä toinen oli 5 min arvoinen epäurheilijamaisesta käytöksestä ja näitä tilaisuuksi SBS ei jättänyt käyttämättä vaan latoi kolme yv maali Jarmo Eteläahon, Teemu Kokon ja Jarno Mäkysen toimesta. Erän loppupuoli oli kuitenkin vielä vierailijan ja niimpä he tekivät ennen taukoa vielä kaksi maalia ottelunsankarin Juha Tauriaisen vauhdittamana.

Kolmannen erän alussa FBC siirtyi jo kahden maalin johtoon ylivoimalla Joni Iivosen maalilla. SBS:n Jani Mäki-Petäjä kavensi johdon kuitenkin yhteen maaliin, vain puoliminuuttia vierailijoiden maalin jälkeen.
Ottelun loppu oli sitten todella jännittävä, sillä FBC siirtyi ajassa 47.21 jälleen kahden maalin johtoon. Erän viimeinen kymmenen minuuttia SBS haki kovasti kavennusmaali ja työ palkittiin ajassa 58.47, kun puolustaja Jani Mild latoi pallon maalin. Tasoitus maalikaan ei kaukana ollut viimeisillä sekunneilla, mutta tällä kertaa sitä ei nähty, vaan FBC Turku teki ottelun viimeisen maalin SBS:n tyhjään maaliin ja vei pisteet siten mukanaan.

SBS valmentaja Jarmo Eteläaho oli pelin jälkeen pettynyt tappioon ja harmitteli muutamia heikkoja hetkiä, jotka maksoivat voiton tänään.
 

Sunnuntaina voitokas vierailu Kauniaisissa

Launtain tappio oli nollattu nopeasti ja siitä sisuunteneena SBS haki erittäin tärkeät kaksi pistettä vierasvoitolla GrIFK:n kotiluolasta Kauniaisista
lukemin 5-6 (2-3,2-1,1-2).

Ottelun avauserä oli selkeää vierailijan hallintaa ja siitä osoituksena oli siirtyminen ajassa 13.20 jo 0-3 johtoon Jarmo Eteläahon maalilla. Erän kaksi ensimmäistä SBS maalia viimeistelivät kapteeni Jouni Heikkilä ja Jani Mäki-Petäjä. Ensimmäisen erän loppupuolella myös kotijoukkue GrIFK pääsi hieman otteluun mukaan tehden kaksi hienoa maalia.

Toinen erä oli SBS:ltä sekava erä varsinkin omassa päädyssä, sillä pelaajien puolustusasenne ei ollut kovin hyvää ja sen vuoksi erän otti kotijoukkue nimiinsä lukemin 2-1. Erän ainoasta SBS maalista vastasi hyökkääjä Teemu Kokko. - Valmentaja Jarmo Eteläaho totesikin toisen erän jälkeen, että vastustaja olisi voinut tehdä muutaman maalin enemmänkin heikon puolustamisen vuoksi, mutta esteenä oli hyvin pelannut SBS veskari Elias Jokiranta.

Kolmannen erän alkuun kotijoukkue GrIFK siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon, kun Niclas Mayer viimeisteli 5-4 johtomaalin.
SBS ei tästä kuitenkaan liikaa häkeltynyt, vaan lähti kahdella muokatulla ketjulla vahvaan takaa-ajoon. Ajassa 50.40 Petri Pollarinen tasoitti ottelun Teemu Koivuluoman syötöstä. Tasoitus maalin jälkeen paine siirtyi Granin maalille ja heidän maalivahtinsa Tommi Kekkonen sai urakoida oikein kunnolla torjuntojen eteen. Ottelun sankariksi nousi Petri Pollarinen, joka tasoitus maalin lisäksi viimeisteli myös voittomaalin, johon syötön antoi Jani Mild.

Ottelun jälkeen SBS:n valmennuskaksikko Jarmo Eteläaho ja Jarno Mäkynen olivat erittäin tyytyväisiä vieraspisteisiin.
- Vieraista on erittäin vaikeaa hakea pisteitä noususarjassa, sillä jokainen näistä joukkueista joka kohdataan on pelannut erittäin voitokkaan ja hyvän runkosarjan. Ja voiton arvoa entisestään lisää, se että nämä kaksi viikonlopun peliä pelattiin todella pienessä ajassa ja siihen matkustamiset vielä päälle, mutta nyt tuntuu hyvältä totesi Eteläaho.

Nousukarsinnat jatkuu SBS Lapuan osalta heti tulevana lauantaina kotiottelulla, kun vastaan saapuu karsintojen ennakkosuosikki ja varmasti mielenkiintoa herättävä Helsingin IFK.
SBS koutsi Eteläaho odottaa joukkueensa kanssa tätä koitosta todella kovasti, sillä nyt päästään näyttämään legendaariselle ja maineikkaalle HIFK:lle pohjalaista osaamista.
Ja tätä peliähän ei kannata yleisön jättää näkemättä, tuumasi Eteläaho yleisön suuntaan.


Lisätty 12.03.09

Takaisin