Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 08-09
SBS Lapua hemmotteli kotiyleisöään maaleilla

Kauden yhdeksässä miesten salibandyn 2-divisioonan kotiottelussaan 111 maalia paukuttanut SBS Lapua oli hehkeimmillään kauden viimeisessä runkosarjan ottelussaan lauantaina Urheilutalon parketilla, kun Kotkien kokenut veskari Jarno Sippola joutui poimimaan pallon verkosta peräti 19 kertaa kotijoukkueen voittaessa komeasti maalein 19-6 (4-2, 4-1, 11-3).

Lapuan pelaajavalmentaja Jarmo Eteläaho muistutti syystäkin, että he ovat kauden aikana tarjoilleet kannattajilleen yli 12 maalia per kotiottelu. Kun mukaan otetaan vierasottelutkin, saldo on 209 maalia. Sekin tekee yli 11 maalia per ottelu eli vieraissakin on onnistuttu.
- Tämä oli jo kolmas kausi peräkkäin, kun on ylletty yli 200 maaliin.

Hieman mies oli kuitenkin huolissaan, kun omissa on soinut kauden aikana 132 maalia eli yli seitsemän maalia per ottelu. Kuusia maalia vaasalaisille oli hänen mielestään ilman muuta liikaa.
- Parin viikon päästä alkavassa 1-divisioonan karsintasarjassa on oma pää pidettävä tiukemmin kiinni, mikäli aiotaan menestyä ja nousta sarjaporrasta ylemmäksi.

Kotkat -ottelun ylvääksi maalisepoksi kuudella maalillaan noussut liukas Petri Pollarinen siirsi lapualaiset ensi 1-0 johtoon ja lisäsi sitä toisella maalillaan ajassa 7.47. Kotkat tasoitti isäntien puolustuksen lepsuillessa, mutta Pollarinen ei pettänyt. Hän laukoi syöttökone Jouni Heikkilän esityöstä taukojohdoksi sekä 3-2 että 4-2.

Lapuan toisen erä hahmo oli pelaajavalmentaja. Jarmo teki joukkueensa viidennen ja seitsemännen maalin ja kenenkäpäs muun kuin Heikkilän syötöstä. Toisen erän päätösnumerot 8-3 sinetöi pelikellon näyttäessä 36.13 tämän kauden tulokas Mikko Sompinmäki, joka yllätti pienestä kulmasta Sippolan.

Päätöserässä vastustajan hiipuessa alkoi purra myöskin kotijoukkueen kolmen kentällisen käyttö Kotkien kymmentä pelaajaa (1+9) vastaan.

- Jaksettiin painaa loppuun asti, kun pelattiin kolmella kentällisellä läpi ottelun.
Eri kentällisten maalien valossakin viimeinen erä oli hyvä, sillä ykköskenttä teki viisi, kakkonen neljä ja kolmonenkin pari maalia. Erän valopilkku oli kaikkensa antanut kakkoskentän Teemu Koivuluoma, joka iski erän neljännen maalinsa vain kolme sekuntia ennen summerin soimista.
- Onnistuttiin hyökkäämään niin vahvasti, ettei näin selkeä voitto maistunut liiaksi pakkopullalta.

Lapuan pistenikkarit olivat Heikkilä 2+6, Pollarinen 6+1, Koivuluoma 5+0, Eteläaho 3+2, Timo Viita 1+3, Sompinmäki 1+1, Jani Mäki-Petäjä 0+2, Hannu Huhtamäki 1+0, Lauri Tuomaala 0+1, Henri Välisaari 0+1 ja Jarno Mäkynen 0+1.


Lisätty 22.02.09

Takaisin