Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 08-09
Niukka tappiokin vei SBS Lapuan nousukarsintoihin

SBS Lapua halusi varmistaa paikkansa miesten salibandyn 1-divisioonan nousukarsintoihin 2-divisioonan runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella ja tekikin sen, vaikka niin ikään karsintapaikkaa kärkkynyt Nibacos Kokkolasta  onnistui kukistamaan lapualaiset maalein 6-5 (2-1, 3-0, 1-4) sunnuntai-iltana Kälviän liikuntahallissa pelatussa hyvätasoisessa ottelussa.

Kun Lapua voitti kokkolalaiset kotonaan 6-4, se riitti 1-divisioonan karsintasarjaan, vaikka SBS Lapua häviäisi ensi lauantaina Kotkille kotonaan ja Nibacos kukistaisi sarjan voittaneen ISB:n vieraissa. Tällöin Lapua ja Kokkola olisi tasapisteissä, jolloin keskinäisten otteluiden maaliero ratkaisee. Se on lapualaisten eduksi +1 vastaan –1.

SBS Lapuan pelaajavalmentaja Jarmo Eteläaho oli tyytyväinen karsintapaikan ratkettua, sillä Lapua nosti rutkasti tasoaan kolmannessa erässä.
- Nihkeästä alusta huolimatta pelasimme yhden kauden parhaista peleistä, mutta vastustaja oli vain vielä maalin verran parempi.

Lapuan maalinsuulle palannut Miika Asunmaa osoitti tällä hetkellä olevansa joukkueensa ykkösveskari, ja hyvään peliin ylsi myöskin nibacosvahti Tony Jumppanen.
Lapualaiset saivat pelinsä auki vasta kolmannessa erässä, kun se otti käyttöönsä kolmannen ketjun. Tämä vitja Timo Viita, Hannu Huhtamäki ja Mikko Sompinmäki karvasikin niin vahvasti, että kokkolalaiset olivat selvissä vaikeuksissa hyökkäyksiin lähdöissään.

SBS Lapua nousi Teemu Koivuluoman, Teemu Kokon ja Petri Pollarisen maaleilla ajassa 46.06 maalin päähän lukemin 5-4, mutta Nibacos onnistui tekemään erän ainoan maalinsa pelikellon näyttäessä 50.14. Lapua ei antanut periksi, vaan sen paras pelaaja Henri Välisaari pisti ylivoimalla reikäpallon verkon perille ajassa 52.48.

- Loppuun saakka kyllä taisteltiin, mutta palloa ei saatu enää maaliin.
Kotijoukkue panosti viime minuutilla maalintekoon, mutta veskarin pois ottaminen maalin suulta ei tuottanut tulosta. Näin ottelu päättyi 6-5, ja lapualaiset pääsivät tuulettamaan kolmannen kerran paikkaa nousukarsintoihin.

SBS Lapuan tehoista vastasivat Välisaari 2+1, Jarmo Eteläaho 0+2, Teemu Koivuluoma 1+0, Teemu Kokko 1+0, Petri Pollarinen 1+0, Jouni Heikkilä 0+1 ja Lauri Tuomaala 0+1.


Lisätty 16.02.09

Takaisin