Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 08-09
SBS Lapua voittoon maalisuman turvin

SBS Lapuan toisessa erässä (35.29) aloittama ja kolmannessa erässä (58.58) päättämä seitsemän maalin putki oli liikaa

SB Vaasalle lauantai-iltana Vaasassa. Kokenut vaasalaisnippu menetti 6-4 johtonsa ja koki kirvelevän  8-11 (3-3, 3-2, 2-6) tappion toisen erän puolivälin jälkeen omalle tasolle nousseille lapualaisille.

Sarjakakkonen Lapua sai otteluun unelma-alun, sillä se siirtyi Jani Mäki-Petäjän, Teemu Kokon ja Teemu Koivuluoman maaleilla 0-3 johtoon pelikellon näyttäessä 5.30. Se herätti kotijoukkueen ja tauolle mentiin tasalukemin 3-3.

Lapua otti johtopaikan toisen erän alussa, kun juonikas Jouni Heikkilä viimeisteli. Vaasa ei antanut periksi, vaan se teki kolme maalia peräkkäin ja latoi ajassa 30.06 taululle lukemat 6-4.
Sen jälkeen Lapua siirtyi kahteen kenttään ja sai lisää liikettä niveliinsä. Se kantoi hedelmää erityisesti kolmannessa erässä, jonka lapualaiset veivät lukemin 2-6. Pitipä SBS Lapuan puolustus niin hyvin, että isäntien pari viimeistä maalia syntyivät vasta ottelun viimeisen puolen minuutin aikana.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella samassa ketjussa pelanneet Kokko, Heikkilä ja Jarmo Eteläaho löysivät toisensa ottelun puolivälin jälkeen ja saivat vahvan taustatuen takanaan luutineilta Henri Välisaarelta ja Jari Eteläaholta. Tämän kentällisen saalis olikin muhkea 8+8.
Viisikko tehtaili myöskin ottelun komeimman maalin, kun oikea puolustaja Välisaari latasi ylivoimalla 0-kulmasta maalin vasemman yläristikon alta verkon perille. Sitä olikin hyvä syy juhlia, sillä oli myös yhdeksäs maali eli voittomaali.

SBS Lapuan pelaajavalmentaja Jarmo Eteläaho oli syystäkin tyytyväinen, kun joukkue pääsi ottelun puolivälin jälkeen omalle tasolleen.
- Helpon alun jälkeen oli kova työ nousta voittoon. Vasta kun karvasimme ylempää ja voimakkaammin, peli kääntyi meille.
Eteläaho myönsi 1-divisioonan karsintapaikan olevan edelleen näpeissä, mutta mitään turhia paineita ei joukkue halua siitä ottaa.

SBS Lapuan tehoista vastasivat Jarmo Eteläaho 2+2, Kokko 2+2, Jouni Heikkilä 1+3, Jani Mäki-Petäjä 2+0, Välisaari 2+0, Koivuluoma 1+1, Jari Eteläaho 1+1, Petri Pollarinen 0+1 ja Lauri Tuomaala 0+1.


Lisätty 01.02.09

Takaisin