Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 08-09
SBS Lapua karisti HiPa:n kannoiltaan

Lauantaina kotisalissaan Kannuksessa vaasalaisen Kotkat –seuran kukistanut Himangan Pallo piinasi SBS Lapuaa yllättävän pitkään, ennen kuin kentällisiään rukannut SBS Lapua pääsi vauhtiin ja pyöritti HiPa:sta ylivoimaisen 16-5 (3-1, 5-3, 8-1) voiton sunnuntaina Lapualla käydyssä miesten salibandyn 2-divisioonan ottelussa.

Vieraat ärsyttivät kahden ensimmäisen erän alussa sopivasti kotijoukkuetta, kun he siirtyivät avauserässä 0-1 johtoon ajassa 6.14 ja tasoittivat toisessa erässä kahdella maalillaan tilanteeksi 3-3 pelikellon näyttäessä 22.01.

Lapuan pelaajavalmentajat Jarno Mäkynen ja Jarmo Eteläaho eivät tästä säikähtäneet, vaan tekivät maalin Jarmon vääntäessä maalin takana loistavan tekopaikan Jarnolle. Hän ei erehtynyt, sillä suora veto meni puhtaasti sisään. Ikävämpää oli kuitenkin tulossa vain 8 sekuntia maalin jälkeen. Hyökkääjä Antti Luusalo koki kovia ajassa 28.19 ja teloi ylivauhdin myötä kaukalon nurkassa vasemman jalkansa ambulanssikyydin arvoisesti. Se tietänee pitkää poissaoloa kaukalon sisäpuolelta, mikä on harmi tulevia otteluita silmällä pitäen. Laji tarvitsee Anttia jatkossakin, ja Hän tulee vielä!

Ja kuinka ollakaan, kun HiPa tasoitti lukemiksi 4-4 isäntien oman maalin turvin pelikellon näyttäessä 29.42. Sen jälkeen Lapua aloitti maalien mässäilyn tutkapari Jani Mäki-Petäjän ja Petri Pollarisen sinetöidessä pariin kertaan alivoimalla toisen erän päätteeksi uusille tauluille 8-4 -lukemat.

Hyvä kolmas erä
 
Kotijoukkueen kapteeni Jouni Heikkilä piti kolmannen erän alussa (40.39) huolen, että Lapua tekee erän avausmaalin. Ja vain 44 sekuntia edellisestä, kun isäntien Teemu Koivuluoma teki joukkueensa kymmenennen maalin Eteläahon syötöstä.

Kun kotijoukkue polki vahvasti erän loppuun, se tuotti vielä kuusi muuta maalia kannattajien iloksi. Syntyipä Mäki-Petäjän laukoma Lapuan viimeinen maali vain 34 sekuntia ennen summerin soimista.

SBS Lapuan pelaajavalmentaja Eteläaho kertoi rukattujen kentällisten toimineen yllättävän hyvin, mikä näkyi erityisesti puolustuksessa.

- Asenne oli joka ukolla kohdallaan rukkauksesta huolimatta, ja Sisu –ottelussa vaivannut pehmeys oman maalin edessä oli tipotiessään.

Eteläaho kehui myös joukkueensa dynaamisuutta ja vakuutti perusasioiden loksahtaneen rukatuilla kentällisillä välittömästi oikeisiin uomiin.

- Peruspeli riitti ihmeen helposti alistuneelle Himangalle. Vieraissa päästiin yhtä helpolla, kun voitettiin siellä 2-15.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin peräti neljä maalia luutinut puolustaja Henri Välisaari, joka pääsi myöskin hyökkäämään täyttäessään loukkaantuneen Luusalon tontin. Maalivahdiksi miestä ei kuulemma saa!

Lapuan pistenikkarit olivat Eteläaho 2+4, Pollarinen 1+5, Välisaari 4+1, Mäki-Petäjä 3+0, Koivuluoma 3+0, Heikkilä 2+1, Mäkynen 1+1, Lauri Tuomaala 0+2, Hannu Huhtamäki 0+1 ja Jari Eteläaho 0+1.


Lisätty 20.01.09

Takaisin