Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 08-09
SBS Lapua karisti Kotkat selästään

Ottelun puoliväliin saakka sarjakakkonen SBS Lapuan tahdissa roikkunut vaasalainen Team Kotkat karisi lopullisesti lapualaisten selästä ottelun toisella puolikkaalla maalein 9-13 (4-5, 1-3, 4-5), kun joukkueet kohtasivat lauantaina Vaasassa miesten salibandyn 2-divisioonan ottelussa.

SBS Lapua sai otteluun todellisen salama-alun, kun kärkkäästi maalipaikat haistava puolustaja Henri Välisaari pisti reikäpallon kokeneen veskari Jani Kosken selän taakse kymmenessä sekunnissa. Liekö ennätys kummankin pelimiehen kohdalla?
Lapua siirtyi hyvän ottelun pelanneen Antti Luusalon maalilla ajassa 13.53 jo 1-4, johtoon, mutta Kotkat kavensi kolmessa minuutissa erätulokseksi 4-5.

Toisen erän avausmaali oli jälleen Välisaaren käsialaa, mutta erää ehti kulua 2.44, ennen kuin verkko heilahti Jouni Heikkilän syötöstä. Hetken näytti jo siltä, että toiselle erätauolle mennään 5-7 lukemissa. Petri Pollarinen oli kuitenkin toista mieltä ja laukoi sekunti ennen summerin soimista tilanteeksi 5-8.

Ihmemies Välisaari

Ja kuinka ollakaan! Välisaari näytti kolmannenkin kerran, kuinka erän avausmaali rustataan. Mies ei siihen nytkään kovin paljon aikaa tarvinnut, kun kotijoukkueen verkko heilahti ylivoimalla ajassa 41.56. Veipä Heikkilä jo ajassa 47.05 joukkueensa 6-10 johtoonkin, mutta kumpikin maalasi sen jälkeen vielä kolmesti ja ottelu päättyi lukemiin 9-13.

SBS Lapuan pelaajavalmentaja Jarmo Eteläaho kertoi joukkueensa valmistautunen otteluun huolella, sillä Kotkat osaa pelata vieraitaan paremmin omassa ”laatikossaan”.
- Raskas taistelu se oli, vaikka pelin hallinta oli meillä ja olimme maalinteossa terävämpiä kuin kotijoukkue.
Lapua lähti otteluun kahdella kentällisellä, mutta se otti viiden minuutin pelin jälkeen kentällisen lisää miehiä laatikkoon.
- Kaukalo oli kuitenkin sen verran pieni, että tuntuman säilymiseksi siirryttiin ottelun puolivälin jälkeen taas kahteen kenttään.

Isosta maalien määrästä huolimatta SBS Lapuan veskari Miika Asunmaa sai valmentajilta puhtaat paperit torjuttuaan 31 laukausta eli pari kertaa enemmän kuin Koski.
SBS Lapuan tehoista vastasivat Välisaari 3+1, Luusalo 2+2, Eteläaho 3+0, Heikkilä 1+2, Pollarinen 2+0, Petri Pitkäkangas 1+1, Teemu Kovuluoma 0+2, Jarno Mäkynen 1+0, Hannu Huhtamäki 0+1 ja Lauri Tuomaala 0+1.


Lisätty 30.11.08

Takaisin