Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 07-08
SBS Lapuan omassa päässäkin soi
SBS Lapua oli aika ajoin lujilla sarjan häntäpäähän juuttuneen Redyn kanssa lauantaina Lapuan Urheilutalolla, vaikka kotijoukkue otti suurinumeroisen 16-8 (5-2, 6-3, 5-3) voiton kahdella kentällisellä matkassa olleista kokkolalaisista.

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa ensimmäisen erän puoliväliin saakka, ennen kuin kotijoukkueen puolustaja Juha Kaivo-ojan vahva yksilösuoritus tuotti kierron päätteeksi maalin ajassa 9.50. Kun Lapua sai kuparisen rikki, niin pelin hallinta siirtyi yhä enemmän heidän käsiinsä. Niinpä Teemu Koivuluoman ja Jarmo Eteläahon maalit 11 sekunnin sisään veivät isännät 3-0 johtoon. Vastustaja teki töitä ja kavensi parilla hyvällä vedolla. Näistä Hannu Hirven (palkittiin) maali ylärimaa hipoen oli upea suoritus. Kun kotijoukkue kuittasi nämä maalit 12 sekunnin välein Jarno Mäkysen ja Teemu Kokon toimesta, niin ekaerä päättyi 5-2.

Toisen erän ensimmäiset minuutit olivat Lapuan näytöstä ja ajassa 24.43 taululla komeili 8-2 Petri Pollarisen, Jani Mäki-Petäjän ja Henri Välisaaren tekemänä. Kun erän loppu pelailtiin Kaivo-ojan, Jouni Heikkilän ja Koivuluoman maalien myötä numeroin 3-3, niin toiselle erätauolle painuttiin 11-5 lukemin.

Kun kotijoukkue syyllistyi seisoskeluun kolmannen erän alussa, niin vieraat iskivät kolmesti. Se herätti Lapuan tosi taisteluun viimeiseksi 8 minuutiksi. Ensin verkko heilui Heikkilän ja Mäkysen toimesta, kunnes hyvän pelituntuman saanut Välisaari huipensi päivänsä joukkueensa kolmella viimeisellä maalilla.

SBS Lapuan pelaajavalmentaja Teemu Kokko tunnusti häpeävänsä joukkueensa esitystä, kun omassa päässä soi aivan liian monta kertaa.
- Ottelun parasta antia oli kaksi pistettä ja maalien jakautuminen yhdeksän eri pelaajan kesken.

Kolmoskentän kuusi ja kakkoskentän kaksi maalia osoittivat sen, että näiden kenttien rukkaus uuteen uskoon oli onnistunut veto valmentajilta.
- Heikoksi arvioitu vastustaja saattoi vaikuttaa siihen, että viisikkopuolustus oli ajoittain kateissa. Ei tehty niitä asioita, mitä oli ennakkoon sovittu.

Kotijoukkueen maalia vartioi kaksi ensimmäistä erää Miika Asunmaa ja sitten tolppien väliin asteli Esa Aho. Kun vastustaja latoi hänen taakseen kolme maalia ja tilanne oli 11-8, niin hän sai antaa tilaa ykkösveskari Asunmaalle.

- Ei näitä maaleja voi Esan piikkiin laittaa, vaan koko puolustus voi katsoa peiliin.
Kotijoukkueen tehoista vastasivat Heikkilä 2+3, Välisaari 4+0, palkittu Koivuluoma 2+2, Kokko 1+3, Kaivo-oja 2+1, Eteläaho 1+3, Mäkynen 2+0, Pollarinen 1+1, Mäki-Petäjä 1+0, Anssi Kesonen 0+1, Lauri Tuomaala 0+1, Jari Eteläaho 0+1 ja Petteri Nyrhilä 0+1.

Lisätty 18.11.07

Takaisin