Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 07-08
SBS Lapua karille ja kesälomalle
Perjantai-iltana Kajaanissa miesten salibandyn 1. divisioonan ensimmäisessä karsintaottelussa maalin tappion kärsinyt SBS Lapua otti sunnuntaina kotonaan 7-6 (3-1, 2-1, 2-4) –voiton Papaksesta ja vei ratkaisun karsintasarjaan pääsystä jatkoajalle. Sitä ei ehtinyt kulua kahtakaan minuuttia, kun vieraat tekivät maalin ajassa 61.43 ja niittasivat lapualaisten nousuhaaveet.

Kotijoukkue aloitti jatkoajan vahvasti ja pääsi heti hakemaan ratkaisua, kun puolustaja Henri Välisaari nousi ja katkaisi vieraiden avaussyötön. Riittävän hyvä maalipaikka jäi isänniltä saamatta Papaksen puolustaessa tarkasti.

Kun vieraat pääsivät ensimmäisen kerran jatkoajalla vapaalyönnin turvin isäntien kenttäpuoliskolle ja heittivät kierron päätteeksi pallon maalille. Se upposi pelaajien takaa verkon perille. Ratkaisevan vaparin antoi perjantai-illan tapaan Teemu Heikkinen, mutta maalin isäksi merkittiin Jani Lipsanen.

Papaksen valmentaja Mikko Tiihonen arveli tuoreeltaan, että hänen joukkueensa viimevuotinen jatkoaikavoitto ajassa 66.39 taisi puristaa vieläkin kotijoukkueen päänuppia.

- Onhan tällainen ratkaisu aikamoista kolikon heittoa. Lapua olisi ilman muuta ansainnut paikan karsintasarjaan.

Etelä-Suomesta on aivan liikaa joukkueita, kun karsintasarja pelataan kuitenkin kahdessa kuuden joukkueen lohkossa.

Turha maali ratkaisi

SBS Lapuan otteluvalmentaja Markus Kujanpää jäi ratkaisumaalin jälkeen penkille ja oli pitkissä mietteissä seinän tullessa jälleen vastaan omalla areenalla.

- Vaaraton paikka ja pallo maaliin on raaka tilanne, mitä ei tahdo ymmärtää. Turha maali ratkaisi tärkeän ottelun.

Kujanpää ei sättinyt pelaajiaan, vaan mies antoi kehut joukkueelleen. Niihin oli helppo yhtyä, sillä peli oli kotijoukkueen hallussa ja se loi maalipaikkoja enemmän kuin vastustaja. Lapuan puolustus toimi hyvin maalivahti Miika Asunmaata myöten.

- Liikettäkin saatiin niin hyvin, että vastustaja joutui rikkomaan saadakseen pysäytettyä meidät.

Liikettä ja vastuutakin taisi tulla liikaa ykköskentän harteille, sillä se oli pääosissa ottelun ensimmäisen erän ylivoimassa ja kolmannen erän alivoimassa. Tämä varmasti kuormitti joukkueen ”syömähampaita”.

Alku Lapuan ja loppu Papaksen

Mikäli jatkoaika olisi pelattu kahden erän jälkeen, voittaja olisi ollut SBS Lapua. Papas pääsi nimittäin vasta kolmannessa erässä peliin mukaan, kun Lapua sai turhan kovan 5 minuutin rangaistuksen pelaajan näpätessä leikillään vastustajaa.

Onnetarkin tuntui jatkoaikaa varten hylänneen Lapuan ( ainakin sen ykköskentän) jo viisi minuuttia ennen ottelun loppua, kun Jouni Heikkilä pisti ylärimaan, Jarmo Eteläaho tolppaan ja Teemu Kokko ylärimaan.

Itse jäin kaipaamaan pitempää kuin 2-3 minuutin taukoa varsinaisen ottelun ja jatkoajan väliin, sillä jatkoajalla oli niin paljon pelissä. Ottelua seurannut SPV-luotsi Tommy Koponen oli samaa mieltä ja pisti merkille Papaksen ottaneen lunkisti vastaan ottelussa kärsimänsä maalin tappion.

SBS Lapuan tehoista vastasivat Heikkilä 1+2, Välisaari 2+0, Eteläaho 2+0, Petri Pollarinen 0+2, Kokko 0+2, Jani Mäki-Petäjä 1+0 ja Jussi Kähäri 0+1.

Lisätty 25.02.08

Takaisin