Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 07-08
Omituisella pelillä täydet sarjapisteet
Sunnuntaina 6.1. pelattiin Peräseinäjoella katsojille mielenkiintoinen ottelu. Paikallinen Peto kohtasi sarjakärjessä porskuttavan Lapuan joukkueen. Peto aloitti pelin äärimmäisen tehokkaasti ja voimakkaasti, sillä jo ajassa 12.24 se oli siirtynyt peräti 6-0 johtoon (!). Ensimmäisen erän kohokohat jäivät lapualaisille kovin vähäisiksi. Erän parasta antia olikin sen loppuminen.

Erätauolla painotettiin peruspelaamista ja pelaajavalmentaja Teemu Kokko muistuttikin joukkuetta siitä, että 40 minuuttia on vielä jäljellä, eikä periksi saa antaa missään vaiheessa. Toisen erän alkuun Lapua saikin kaksi nopeaa maalia ja pääsi hieman peliin mukaan. Tosin ajassa 21.56 Peto siirtyi vielä 7-2 johtoon Miika Ulvilan toimesta, mutta piristysruiske oli jo muhimassa. Toinen erä päättyi lukemiin 8-6, kun Lapuan ykköskentällinen pöllytteli maaliverkkoja urakalla ja Peto onnistui vielä erän viimeisellä sekunnilla maalinteossa.

Kolmanteen erää lähdettiinkin sitten jo sentään paremmista asemista kuin toiseen. ”Vain” kahden maalin tappiosta on lyhyt matka voittoon ja millä tavalla voitto tulikaan, siitä puhutaan vielä pitkään. Kolmannessa erässä Lapua punnersi pelin väkisin tasoihin, kun ajassa 53.45 parhaana palkittu Jarmo Eteläaho pisti pallon pussiin. Se olikin ensimmäinen hetki pelin alkamisen jälkeen, kun Lapua pääsi edes tasuripisteeseen kiinni. Lapua hallitsi pelin loppuhetkiä, mutta ei onnistunut hyvistäkään paikoista varmistamaan voittoa kotiin.

Ja sitten olikin jatkoajan vuoro. Toinen ja kolmas erä olivat olleet selkeästi Lapuan hallintaa ja luottavin mielin valmennusjohto oli aloittamassa jatkoaikaa. Lapualta Teemu Kokko kyyristyi aloitukseen yhdessä Peton Janne ”Rono” Ojalan kanssa. Tuomari vihelsi jatkoajan alkaneeksi ja Rono hoiti aloituksen sata nolla, mutta epäonnekseen pallo lähti laakana kohti Peton maalia ja upposi yllättäen Peton maaliin. Ajassa 60.01 (!) Lapua voitti jatkoajalla ottelun. Käsittämätön loppu kummankin joukkueen hyvälle taistelulle, mutta tällä kertaa vain toiselle annettiin sarjapisteitä. Peli on peliä ja maailman nopein jatkoaikamaali nähtiin Peräseinäjoella 6.1.08.

Pelin alku oli selvästi hyvin latautuneen Peton heiniä ja kaksi viimeistä erää Lapua oli selvästi hallitseva joukkue. Lapuan valmennusjohto joutui kuormittamaan Kokko- Jarmo Eteläaho- Heikkilä- Välisaari- Jari Eteläaho kentällistä erittäin paljon, joka onnistuikin hyvin. Muilla kentällisillä ei peli oikein avautunut ja ongelmia pienessä kaukalossa oli hieman liikaa. Maalivahdit Asunmaa (vaihto ajassa 08.09 tilanne 4-0) ja Aho tekivät mitä pystyivät, mutta kenttäpelaajien apu jäi ensimmäisessä erässä pieneen.
Pelin pistemiehet olivat pelin parhaana palkittu Jarmo Eteläaho 3+2, Jouni Heikkilä 3+2, Henri Välisaari 1+4, Teemu Kokko 2+1, Jani Mäki- Petäjä 1+0 ja Petri Pollarinen 0+1.

Lapuan seuraava sarjapeli on kotipeli 19.1.08 klo 15, jolloin vastustajaksi saapuu pian seinäjokinen Nurmon Jymyn joukkue. Takki auki ja kunnon flunssa- asenteella ei tuossakaan pelissä ole ilmaisia pisteitä luvassa. Jymy taistelee kynsin ja hampain sarjapaikastaan ja haluaa varmasti haastaa Lapuan miehistön.

Lisätty 06.01.08

Takaisin