Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 07-08
SBS Lapua lujilla Himangan kanssa
Kovana kotijoukkueena pidetty SBS Lapua sai puskea täydet 60 minuuttia, ennen kuin se kukisti helpoksi nakiksi kuvitellun Himangan Pallon maalein 10-8 (1-3, 6-3, 3-2) lauantaina Lapuan urheilutalon parketilla käydyssä miesten salibandyn 2. divisioonan Pohjanmaan lohkon ottelussa.

Vieraat polkivat avauserässä niin vahvasti, että he johtivat runsaan viiden minuutin pelin jälkeen 0-2. Iskipä HiPa:n Manne Niskanen vielä yhden maalin isäntien ykköskentän nenän edestä, ennen kuin kotijoukkue heräsi. Kovasti polkenut Juha Kaivo-oja yllätti keskialueelta lähettämällään räkäpallolla Himangan hyvin aloittaneen maalivahti Sami Axbergin.

Toiseen erään Lapua sai hyvän lähdön. Ykköskentän sentteri Jouni Heikkilä tarjosi tarkan syötön maalin kulmalle syöksyneelle Jarmo Eteläaholle, joka pisti pallon varmasti maaliin. HiPa ei taipunut, kun Niskanen iski laidasta tilanteeksi 2-4. Ennen erän puolta väliä kotijoukkue nousi tasoihin, kun uusi mies Anssi Kesonen ja kapteeni Henri Välisaari maalasivat kertaalleen. Rimpuilipa vieraat vielä pariin otteeseen maalin johtoon, mutta isännät tasoittivat lukemiksi 5-5 ja 6-6. Erän lopussa (37.58) Jani Mäki-Petäjä vei Kaivo-ojan syötöstä joukkueensa johtoon maalein 7-6.

Kolmannen erän alussa Himanka ei säikähtänyt edes Kaivo-ojan tekemää 8-6 täysosumaa ajassa 43.01, vaan se nousi parilla Niskasen (palkittiin) maalilla tasoihin 8-8 pelikellon näyttäessä 55.06. Runsas minuutti myöhemmin Mäki-Petäjä laukoi Kaivo-ojan syötöstä voittomaalin, mutta maalintekijä joutui ”torpatuksi” vastustajan maaliin. Se ei sopinut ketjukaverille, joka hiiltyi ottamaan ”torppaajan” tavoin 5+20 minuutin rangaistuksen. Näin loppu pelattiin neljä vastaan neljä asetelmin, mistä nauttivat ainakin SBS Lapuan ykköskentän Heikkilä ja Eteläaho. He tehtailivat koulumaalin ajassa 57.27. Loppu oli muutenkin isäntien, sillä he kestivät vieraiden viidellä kolme vastaan asetelman puolustajan ottaessa turhan jäähyn ajassa 58.06.

SBS Lapua oli pestannut otteluvalmentajakseen ex-lapualainen Markus Kujanpään. Hän joutuikin tosi toimiin, ennen kuin pääsi maistelemaan omiensa voittoa.
- Minullakin oli kova halu voittoon, sillä olin ensimmäistä kertaa lapualaisen joukkueen mukana. Taakse ehti kertyä 17 vuoden rupeama muissa seuroissa.
Heikon alun jälkeen mies ehti hieman tuskailla vaikeuksien seuranneen hänen mukanaan kotijoukkueen leiriin. Mitään paniikkia hän ei myöntänyt kokeneensa. Miehellä riitti luottoa joukkueeseen, jolla on tarvittaessa ratkaisijoita leveälläkin rintamalla. Niin oli nytkin, kun 10 maalia merkittiin kuuden pelaajan nimiin.
- Kun kentälliset valikoituivat vasta edellisillan harjoituksen perusteella, niin palaset loksahtivat hieman hitaasti paikoilleen. Pitkässä juoksussa toimivat kentälliset kasvavat korkoa.

Kujanpää yllättyi Himangan poikien vahvasta väännöstä ja ihmetteli ääneen heidän laihaa saalistaan (6 pistettä) aiemmista otteluistaan. Sähköinen loppukaan ei ollut otteluvalmentajalle järin suuri yllätys, sillä muutamat tuomariratkaisut kuumensivat pelaajien tunteita.
- Meillä taisi olla aluksi liikaakin jalkoja pelissä mukana, mutta kestimme silti loppuun saakka kaverin väsyessä jo toisen erän lopulla.

Vaikka kookas V-P Mäkynen oli Lapuan maalissa mies paikallaan (jopa rankkarissa), niin silti moni jäi kaipaamaan kotijoukkueen tolppien väliin Miika ”Milli” Asunmaata.

SBS Lapuan tehoista vastasivat Kaivo-oja 2+2, palkittu Välisaari 3+0, Mäki-Petäjä 2+0, Eteläaho 1+1, Heikkilä 1+1, Petri Pollarinen 0+2, Kesonen 1+0, Jani Mild 0+1 ja Teemu Kokko 0+1.

Lisätty 09.12.07

Takaisin