Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 07-08
Eteläaho ja Heikkilä SBS Lapuan väreihin
Ritamäen koulun ahtaasta salista kaudella 95-96 Nurmon Jymyn salibandykuvioihin ponnahtanut kolmikko Jouni Heikkilä, Jarmo Eteläaho ja Teemu Kokko nähdään alkavalla kaudella kokonaisuudessaan neljättä kauttaan 2. divisioonassa aloittavan SBS Lapuan väreissä.

- Kyllä sen voi paljastaa, että pelaamme samassa ketjussa, myönsi jo viime kaudella Lapualle pelaajavalmentajaksi palannut Kokko.

Kolmikymppisiksi ehtineet miehet kehuvat kilvan menestystarinaansa Jymyssä, missä tahdit nelosdivarista liigaan löi Pohjanmaalle asettunut salibandyguru Jukka Tervo. Hänkin oli sen takana, että Lapualta kulkeneet parikymppiset klopit saivat pelata yhdessä.

- Nurmossa pelatut kaudet olivat tosi hienoa aikaa. Erityisesti jäivät mieleen kaudet kolmosessa ja kakkosessa, koska olimme silloin selkeä ykköskenttä, hehkutti Eteläaho.

Toki kaudet SPV:n ykkösdivari- ja liigajoukkueissakin ovat tuoreessa muistissa, sillä Heikkilä ja Eteläaho pelasivat vielä viime kaudella Seinäjoella ja Kokko edellisellä kaudella.

Lapualla asuva ja Kauhavalla työssä käyvä Heikkilä kertoi työn ja perheen vaativan niin paljon aikaa, että liigassa pelaaminen saa jäädä.

- Odotan tulevaa kautta innolla, sillä useasti on käväissyt mielessä halu edustaa Lapuaa, veisteli sentteri Heikkilä.

Kun työn ja asuinpaikan myötä nurmolaistunut Eteläaho vakuuttui Heikkilän ja seinäjokelaistuneen Kokon pelaamisesta SBS Lapuan paidassa, niin hänenkään päätöstä ei tarvinnut pitkään odottaa.

- Omakotitaloprojektin myötä liiga ei oikein vetänyt. Jos nousemme sinne joskus, niin lupaan silloin pelata liigassa, heitti Eteläaho.

Koko kolmikko tuntui jo vesi kielellä odottavan vajaan kuukauden päästä alkavaa sarjaa. Kun Kokko ja Eteläaho vakuuttivat viihtyvänsä sekä oikealla että vasemmalla laidalla, niin se tuo juonikkuutta ketjun peliin.

- Tällä kaudella yksi maali syntyy pyörähdyksellä, lupasi Eteläaho.

SBS Lapuan toinen pelaajavalmentaja Jarno Mäkynen uskoo joukkueensa ykkösnyrkkiin, joka saa taakseen viime kauden luottopuolustajat Henri Välisaaren ja Jari Kylkisalon.

- Tällä kaudella on tarkoitus ottaa askel eteenpäin, sillä viime kaudella ykkösdivarin jatkosarja jäi kokematta hävittyämme karsinnan Kajaanin Papakselle.

Kun viimevuotisen joukkueen jättää vain kaksi pelaajaa ja tilalle tulee kolme, niin vaihtuvuus on todella pieni. Mäkysen mukaan valmennusta voidaankin jatkaa siitä, mihin viimeksi päästiin.

- Olemme panostaneet taktiseen puoleen. Voimme vaihtaa variaatiota ottelun aikana, ellei peli suju, väläytti Kokko.

Hänen mielestään 2. divisioonan Pohjanmaan lohko tulee olemaan entistä kovempi, koska ISB Ilmajoki on edelleen vaarallinen ja lisäksi ykkösdivarista putosivat kakkoseen SB Vaasa ja Nibacos Kokkolasta.

- Pidän Pohjanmaan lohkoa ensi kaudella kovempana kuin Pohjois-Suomen lohkoa, täräytti Mäkynen.

Mies oli ilmiselvästi tyytyväinen joukkueensa käymiin voitokkaisiin harjoituspeleihin, vaikka ne eivät välttämättä kerro koko totuutta.

Lisätty 07.09.07

Takaisin