Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 06-07
SBS Lapua upotti jukoboxin vieraissa
Lapuan urheilutalolla vajaat kuukausi sitten vaasalaisen Jukoboxin maalein 9-4 (2-1, 5-2, 2-1) kastanut sarjajohtaja SBS Lapua oli vieläkin tylympi lauantain vierasottelussaan, kun se löylytti kotijoukkueen Vaasan ammattiopiston (ex-Kauppaoppilaitos) kaukalossa käydyssä miesten salibandyn 2. divisioonan Pohjanmaan lohkon ottelussa murskalukemin 4-12 (0-6, 2-4, 2-2).

Kun ottelua oli pelattu 6.58, oli taululla jo paljon puhuvat numerot 0-4. Avausmaalin ajassa 4.20 taituroinut kolmosketjun laituri Hannu Huhtamäki oli asialla 3-0 maalissakin. Ennen häntä onnistui puolustaja Markus Rantala ja neljännen maalin iski ykkösketjun sentteri Riku Venno.

Ekan erän numerot kaunistuivat vielä ajassa 12.26 ja 19.54, kun Jarno Mäkynen ja Jani Mäki-Petäjä muistuttivat vaasalaisia Lapuan vahvasta ylivoimapelistä, missä maalisyötöt taituroi Venno.

SBS Lapuan toinen pelaajavalmentaja Jarno Mäkynen myönsi, että ottelu ratkesi heidän mahtavaan ensimmäisen erän peliin.

- Saimme paljon maalipaikkoja aikaiseksi ja viimeistelimme ne hyvällä prosentilla.

Jukobox vaihtoi toiseen erään maalin suulle Toni Kallingin tilalle Tero Rantalan. Sekään ei aluksi herättänyt joukkuetta, kun Venno pisti reikäpallon hänen selän taakseen 17 sekunnin pelin jälkeen.

Siihen kotijoukkue pystyi vastaamaan, kun Joona Kukko rikkoi isäntien kuparisen ajassa 21.31 saatuaan hyvän syötön Juha Myntiltä.

Kun kolmesta seuraavasta maalista vastasivat Lapuan Teemu Koivuluoma, Juha Kaivo-oja ja Koivuluoma toistamiseen, niin ottelun puolivälissä (30.02) taululla olivat tylyt lukemat 1-10.

Ajassa 32.50 sarjajohtajalle sattui yllättävä lipsahdus, kun Jukobox pisti pallon alivoimalla tolppien välissä olleen sbsvahti Miika Asunmaan selän taakse. Näin viimeiselle erätauolle mentiin maalein 2-10.

Viimeinen erä meni enemmän tai vähemmän pelailuksi. Monet maalipaikat jäivät kuitenkin sen verran heikoiksi, että kumpikin joukkue onnistui maalinteossa vain pariin kertaan. Lapualaisista olivat asialla terhakka puolustaja Henri Välisaari, ja ottelun viimeisen maalin ajassa 58.04 laukonut Kaivo-oja.

Kolmannessa erässä Rantala sai tililleen 10 torjuntaa ja Asunmaa peräti 14, minkä kruunasi Ville Känsälän rangaistuslaukauksen torjunta erän puolivälissä (49.48).

- Ylivoimainen eka erä vei väkisin hohtoa pois kahdesta muusta erästä, vaikka yritettiin tsempata joukkuetta tiiviiseen puolustukseen ja maalintekoon.

Lapualaisten tehomies oli kahden maalin isä Venno, jonka mailasta lähti myös kolme syöttöä. Muista pisteistä vastasivat Koivuluoma 2+1, Kaivo-oja 2+1, Huhtamäki 2+0, Teemu Kokko 0+2, Rantala 1+0, Mäkynen 1+0, Mäki-Petäjä 1+0, Välisaari 1+0, Jani Mild 0+1, Jari Eteläaho 0+1 ja Juha Heikkilä 0+1.

Lisätty 13.11.06

Takaisin