Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 06-07
Komein voitto kolmeen vuoteen
Kolmatta kauttaan 2. divisioonassa pelaava SBS Lapua ylsi komeimpaan voittoonsa kakkosdivarissa, kun se kaatoi sunnuntaina kotiareenallaan Lapuan urheilutalolla Keski-Pohjanmaan ylpeys Nibacoksen kakkosjoukkueen peräti 14-2 (4-0, 5-1, 5-1).

Kotijoukkue näytti alusta saakka, että sarjan kärkijoukkueen otteet ovat liian vahvat puolustuksessaan tukun merkkausvirheitä tehneille kokkolalaisille.

Lapuan maalinteon aloitti kakkosketjun laituri (näkymätön uurastaja) Jani Mäki-Petäjä, joka upotti reikäpallon maalin etukulmasta sisään saatuaan syötön kaltoin kohdellulta ikiliikkuja Juha Kaivo-ojalta.

Toista maalia saatiin odottaa yllättävänkin kauan, ennen kuin läpi ottelun vahvasti pelannut ykkösketjun sentteri Riku Venno täräytti pallon verkon perille Teemu Kokon poikittaissyötöstä. Erälukemiksi viimeisteltiin 4-0, kun pistepörssin kärkipaikasta kilpailleet Kaivo-oja ja Venno maalasivat.

Toisen erän aluksi isännät näyttivät, että ylivoimakin puree. Puolustaja Henri Välisaaren kädet kävivät, ja maaliverkko heilahti. Nibacos ei hellittänyt, sillä palkitun Tuomas Määttälän nopea lähtö vastahyökkäykseen tuotti komean maalin ja tilanteeksi 5-1.

Kotijoukkue vastasi kavennukseen neljällä maalilla. Mäki-Petäjä pisti rangaistuslaukauksen sisään, ja Jarno Mäkynen ohitti laukauksellaan maalivahdin. Sitten oli asialla kolmosketjun laituri 17-vuotias Petteri Nyrhilä, joka kikkaili sarjan avausmaalillaan veskarin kahville. Erän viimeisen maalin teki Venno pelikellon näyttäessä 39.55.

Kolmas erä alkoi SBS Lapuan maalilla, kun Teemu Koivuluoma suti alivoimalla tilanteeksi 10-1. Kun vajaassa kolmessa minuutissa onnistuivat maalinteossa Kokon lisäksi, Mäki-Petäjä kahdesti ja Venno kerran, niin taululla oli murskalukemat 14-1. Ne kaunistuivat hiukan erän puolivälissä, kun vieraiden Matti Petäjä-Suvanto sinetöi ottelun päätösnumeroiksi 14-2.

SBS Lapuan pelaajavalmentaja Teemu Kokkokehui joukkueensa pitäneen palloa niin tehokkaasti, että vieraille avautui harvat maalipaikat vain vastahyökkäyksistä.

- Pelattiin samaa rataa kuin edellisessäkin ottelussa, ja tosi hyvin se meni koko joukkueelta.

Hieman mies kuitenkin raapi päätään, sillä joukkue unohti pieniä asioita, kun sillä oli niin iso johto. Vastustajallekin Kokko nosti hattua, sillä sarjanousija yritti tosissaan koko ajan.

- Meidän paketti pysyy peli peliltä aina vain paremmin kasassa, mikä lupaa hyvää vierasotteluihin.

Kotijoukkueen parhaat tehot puristi 4 maalia tehtaillut ja 2 syöttöä saalistanut Mäki-Petäjä, mutta kauaksi eivät jääneet palkittu Venno 4+1 ja Kokko 1+4. Muista tehoista vastasivat Kaivo-oja 1+2, Mäkynen 1+1, Välisaari 1+1, Nyrhilä 1+0, Koivuluoma 1+0, Jani Mild 0+1 ja Lauri Tuomaala 0+1.

Lisätty 06.11.06

Takaisin