Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 06-07
SBS Lapuan peli jengoissa
Peli peliltä otteitaan parantava SBS Lapua piti ohjat käsissään miesten salibandyn 2. divisioonan Pohjanmaan lohkon ottelussa vaasalaista Jukoboxia vastaan lauantaina urheilutalolla ja kukisti vieraansa runsasmaalisen toisen erän ansiosta lukemin 9-4 (2-1, 5-2, 2-1).

Kotijoukkue avasi maalihanansa ajassa 6.38, kun sentteri Riku Venno teki itselleen tilaa maalin edessä ja nosti syötön saatuaan reikäpallon ohi Jukoboxin maalivahti Jouni Havisen.

Sarjanousija tasoitti erän puolivälin jälkeen tilanteeksi 1-1, kun kotijoukkueen puolustaja syötti suoraan hyvin laukovan Arto Mäenpään mailan lapaan. Mies kiitti ja pisti pallon Lapuan maalin vasempaan yläpesään.

Näissä lukemissa edettiin aina avauserän toiseksi viimeiselle peliminuutille saakka, ennen kuin maalin eteen vapaaksi jätetty Jarno Mäkynen vei kotijoukkueen johtoon kovaa duunia maalin takana tehneen Juha Kaivo-ojan tarkasta syötöstä.

Toinen erä oli kotijoukkueen paras pelaaja Henri Välisaaren näytöstä. Terhakka puolustaja upotti pallon verkon perille kerran läheltä ja pari kertaa kaukaa runsaan 11 minuutin aikana.

Kun lapualaisista myöskin Jari Eteläaho ja Kaivo-oja toimittivat pallon verkon perukoille, oli Lapualla koossa 7 maalia ja vastustajalla 3. Jukoboxin Ville Känsälä ja Jukka Ritola pääsivät iskemään kavennukset, kun isäntien puolustus uinahti pariin kertaan hyökkääjien jäätyä ylös.

Viimeisen erään saatiin salama-alku, kun vieraiden Jukka Kantoniemi ja Lapuan Kaivo-oja maalasivat 7 ja 28 sekunnin pelin jälkeen. Kolmannen maalinsa ajassa 58.18 liukas Kaivo-oja taituroi ylivoimalla. Tarkasti vasempaan yläpesään suhahtaneeseen maaliin esityön teki Venno.

SBS Lapuan pelaajavalmentaja Teemu Kokko kehui joukkueensa pitäneen palloa niin tehokkaasti, etteivät he joutuneet kunnolla puolustamaan vastustajan keskittyessä puolustamiseen ja maalin edustalle lähetettyihin pitkiin palloihin.

- Meidän peli on vielä hakemista, sillä palloa jouduttiin pitämään niin kauan, että maalipaikka tuli.

Kokko antoi tunnustusta koko joukkueelleen. Nimekkään ykkösketjun lisäksi kannattaa mainita myöskin paljon töitä tehnyt kakkosketju. Sen oikea laituri Kaivo-oja vastasikin joukkueensa kolmesta viimeisestä maalista.

- Peliä kerrallaan mennään ja kaikki tähänastiset voitot ovat vaatineet kovaa työtä ottelun alusta loppuun.

Vaativa pelaajavalmentaja uskoo joukkueensa parantavan peliään siihen malliin, että puolustukseen ja hyökkäykseen osallistuu kaikki viisi kentällä olevaa pelaajaa. Ja pallo liikkuu.

Lisätty 22.10.06

Takaisin