Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 06-07
SBS Lapuan juoksuvoima puri lopussa
Ikähaitariltaan 35-vuotiaiden sarjaan paremmin sopiva sarjanousija SB Vaasa II osoittautui yllättävän hankalaksi vastustajaksi kotijoukkue SBS Lapualle sunnuntaina Lapuan urheilutalolla käydyssä miesten salibandyn 2. divisioonan Pohjanmaan lohkon ottelussa, ja se tiesi vain 7-3 (3-2, 1-1, 3-0) kotivoittoa.

Lapua sai otteluun unelma-alun, kun keskialueelta purjehtimaan lähtenyt sentteri Riku Venno sijoitti reikäpallon tarkasti vastustajan maalin alanurkkaan 44 sekunnissa. Vieraat eivät hätkähtäneet, vaan tasoittivat ottelun parin minuutin kuluttua.

Viisi minuuttiakaan ei ehtinyt täyttyä, kun isäntien Juha Kaivo-oja ja Henri Välisaari upottivat maalin takaa tulleet pallot verkon perille. Vaasa tuli vielä maalin päähän, kun Kai Jokela yllätti pienestä kulmasta maalivahti Petri Vainio-Hynnilän.

Kun vieraat tasoittivat toisen erän alussa tilanteeksi 3-3, niin juoksuaan lisännyt SBS Lapua oli ihmeissään. Vasta Jarno Mäkysen ylivoimamaali ajassa 26.43 vapautti hetkeksi kotijoukkueen peliä. Viimeiseen erään lähdettiin kuitenkin lukemista 4-3.

Kolmas erä alkoi Lapuan osalta vahvasti, sillä Jani Mäki-Petäjä tälläsi 58 sekunnin jälkeen läheltä tilanteeksi 5-3. Kun vielä Venno taiteli pallon verkkoon ja Kaivo-oja oli asialla Mäki-Petäjän syötöstä, oli lopputulos 7-3.

SBS Lapuan pelaajavalmentaja Teemu Kokko oli tyytyväinen seitsemään maaliin, mutta mies myönsi aineksia olleen määrän tuplaamiseenkin. Kolme maalia omiinkin mietitytti miestä, sillä laukaukset olisi pitänyt pystyä paremmin peittämään.

- Viimeistely vielä ontuu, mutta se tulee jatkossa paranemaan.

Kokko uskoi voiton ratkenneen siihen, kun kolmella ketjulla läpi ottelun pelannut kotijoukkue pystyi lisäämään juoksua toiseen ja kolmanteen erään.

Kotijoukkueesta palkittiin alakerran kunkkuna häärinyt oikea puolustaja Välisaari, joka ehti myös hyökkäämään ja kokeilemaan useamman kerran tolppien pitävyyttä.

Vaasaa piti pystyssä joukkueen maalivahti Tero Koskela, mutta yhteistyökumppanin palkinto meni silti toisen maalin isä Jokelalle.

Lisätty 09.10.06

Takaisin