Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 06-07
SBS Lapualle voitto ja romahdus
Lauantai-illan Papas –tappiosta sisuuntunut SBS Lapua näytti sunnuntain kotiottelussaan Lapuan urheilutalon parketilla, että se haluaa voittaa toisen karsintaottelun ja hakea paikan jatkosarjaan jatkoajalta. Voitto irtosikin, mutta jatkoon meni Papas Kajaanista.

Lapua hallitsi ottelua mielin määrin ja olikin vastustajaansa edellä kaikessa tekemisessä ja raivasi ansaitun 7-3 (5-1, 1-1, 1-1) voiton myötä paikan jatkoajalle.

Vakuuttavinta osaamistaan ja kovaa tahtoaan kotijoukkue tarjoili kannattajilleen ensimmäisessä erässä. Se riittikin komeaan 5-1 erävoittoon, kun luottopuolustaja Henri Välisaari pohjusti homman kahdella maalillaan. Vastustaja oli kuin varjo edellisillan pelistä.

Tauolta tuli silti rento vierasjoukkue, joka saikin jäädytettyä Lapuan peliin tarkalla puolustuksella ja erittäin harvoilla hyökkäyksiin lähdöillä. Näin ottelu tasaantui ja erätauolle mentiin 6-2 lukemissa Jari Eteläahon tehdessä isäntien maalin.

Kun hidastempoinen peli jatkui päätöserässäkin, niin siinäkin päädyttiin tasalukemiin 1-1. Se tiesi SBS Lapuan vieneen ottelun 7-3 lukemin.

SBS Lapuan tehoista vastasivat Riku Venno 2+2, Teemu Koivuluoma 1+2, Välisaari 2+0, Juha Kaivo-oja 1+0, Eteläaho 1+0, Matti Kaappola 0+1, Teemu Kokko 0+1 ja Jani Mild 0+1. Papaksesta asialla olivat Matti Kauppila 1+1, Mika Kemppainen 1+1, Markku Kauppila 1+0 ja Esko Väisänen 0+1.

Tyrmäys jatkoajalla

Parin minuutin tauon jälkeen jatkoon menijää ruvettiin hakemaan 10 minuutin jatkoajan turvin, joka kuitenkin päättyisi maalin tulleen äkkikuolemaan ja ilman maalia rangaistuslaukauksiin.

Kummassakin joukkueessa tajuttiin, että jatkoajalla kaikki on pienestä kiinni. Lapua kehitti muutaman maalipaikan, mutta Papas tuntui vain varjelevan omaa maalia ja odottavan iskun paikkaa.

Vieraiden paikka tuli, kun Mika Kemppainen peitti puolustuspäässä lapualaisen laukauksen, mistä pallo kimposi puoleen kenttään liukkaalle Anssi Pyykköselle. Hän tunki väkisin miehestään irti ja ajoi keskelle. Kun kukaan Lapuan pelaajista ei liimannut häntä kunnolla kiinni, niin mies pääsi kierrosta iskemään pallon maalivahti Miika Asunmaan käden yli verkon perille ajassa 66.39.

Pyykkösen laukaus ei kyllä mikään ihmeveto ollut. Kun se lähti jossain määrin lapualaispuolustajan jaloista, niin Asunmaa ei ehtinyt reagoida siihen tarpeeksi aikaisin. Papaksen voitonjuhla oli valmis ja SBS Lapuan pelaajien päät painuivat alas.

Raskas tappio

SBS Lapuan toinen pelaajavalmentaja Jarno Mäkynen myönsi jatkoaikatappion olleen raskas, sillä koko hieno kausi tuntui murenneen käsiin silmänräpäyksessä.

- Tappion jälkeen tuli tyhjä olo, sillä kaikki romahti kerralla.

Mäkynen ei lähtenyt ruotimaan tappion syitä. Jatkoajalle Lapua lähti voitto mielessä ja tilalle tulikin tyly tappio kaverille, joka joutui Lapualla ottamaan altavastaajan roolin.

Hetken puhallettuaan Mäkynen oli syystäkin huolissaan sarjasysteemistä, sillä hänen mielestään voitto kymmenen minuutin jatkoajalla tai sitä seuraavassa rankkarikisassa ei voi tehdä oikeutta karsintaan päässeille joukkueille.

- Kahden voiton systeemi olisi ollut huomattavasti parempi ratkaisu, sillä nyt yksi tilanne ratkaisi liian paljon.

Varsinaisen ottelun ekaa erää mies kehui yhdeksi joukkueensa kauden parhaaksi eräksi, ja se toki tunnustettiin viime kaudella ranskalaisen visiitin 1. divisioonaan tehneessä Papas –leirissäkin.

- Tottakai olisimme halunneet pelata kuuden joukkueen jatkosarjassa ja nähdä joukkueemme todellinen taso.

Maaliskuun alussa käynnistyvässä sarjassahan takovat nyt kajaanilaisen Papaksen lisäksi sellaiset joukkueet kuin ÅIF Sipoosta, Sbandy Lahdesta, SCH Hyvinkäältä, KSS Kuopiosta ja granni ISB Ilmajoelta, joka kukisti jatkoajalla Kellon Lyönnin Haukiputaalta.

Lisätty 27.02.07

Takaisin