Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 06-07
SBS Lapua kaatoi jälleen Redyn
Viime kaudella kovan väännön jälkeen SBS Lapualta koti- ja vieraspisteet saalistanut kokkolalainen Redy joutui tällä kaudella tunnustamaan lapualaiset joka kerta paremmakseen, kun ensimmäisen ja toisen kierroksen 4-6 ja 12-4 voitot sinetöitiin sunnuntaina Kanuuna -hallissa selvällä 6-9 (1-1, 3-4, 2-4) voitolla.

16 pelaamastaan ottelusta 15 voittoa ja yhden tasapelin napannut SBS Lapua varmisti jo kakkospaikan 1.divisioonan karsintoihin, vaikka sillä on vielä viisi ottelua jäljellä 2.divisioonan Pohjanmaan lohkossa.

Lapuan toinen pelaajavalmentaja Jarno Mäkynen oli ottelun jälkeen varsin tyytyväinen sälli, sillä karsintapaikka on nyt varma.

- Se ei vielä riitä, sillä tavoitteeksi on hienon kauden aikana asetettu ensimmäistä kauttaan pelattavan sarjan voitto.

Sen saavuttamiseksi joukkue tarvitsee vain pari pistettä viidestä jäljellä olevasta ottelusta, joista kolme on kotona ja kaksi vieraissa.

- Kun kohtaamme vieraissa hyvillä areenoilla Ilmajoen ja Nurmon, niin ne mittaavat hyvin oman tasomme.

Karsinnan asetelmia Mäkynen ei ollut vielä halukas selvittämään, mutta mies lupasi alkaa pikku hiljaa tutkailla Pohjoislohkosta tulevaa vastustajaa.

Asennetta löytyi

Mäkynen luonnehti joukkueensa kolmatta voitokasta Redy –peliä erittäin tiukaksi, sillä kotijoukkue oli ilmeisesti päättänyt pistää parastaan pienessä kaukalossaan neljän huonomman pelin jälkeen.

Lapua sai avausmaalinsa 39 sekunnin pelin jälkeen, kun maaliahne puolustaja Henri Välisaari pisti reikäpallon Redyn maalivahti Kim Paavolan selän taakse. Kun kotijoukkue tasoitti, niin erätauolle mentiin 1-1 lukemissa.

Lapualaisten toinen maali oli selvää pässinlihaa ajassa 24.31, kun parasta kauttaan pelaava Teemu Koivuluoma upotti pallon verkon perille. Isännät tasoittivat 40 sekunnin päästä, kun Hannu Rantala onnistui rankkarillaan ohittamaan sbsvahti Miika Asunmaan.

Toisen erän ja koko ottelun puolivälissä (29.24) Redy kävi johdossakin, mutta pelikellon näyttäessä 34.53 Matti Kaappola tasoitti ylivoimalla. Kun Jani Mäki-Petäjä ja kapteeni Riku Venno onnistuivat maalilaukauksissaan, johtivat vieraat 4-6. Isäntien maalatessa kertaalleen painuttiin toiselle erätauolle maalein 5-6.

Kolmannen erän alkuun (42.20 ja 44.46) tulleet Henri Välisaaren ja Teemu Koivuluoman maalit olivat selvästi liikaa äärirajoillaan pelanneelle kotijoukkueelle. Kun Redy ja Lapuan Teemu Kokko tekivät vielä vuorotahtiin pari maalia, niin loppulukemat olivat 6-9.

- Ihan parhaaseen peliin ei missään nimessä ylletty, sillä välillä vähän herpaannuttiin ja tehtiin virheitä. Onneksi voittoon tarvittavaa asennetta löytyi lopussa, ynnäsi Mäkynen.

Redyn leirissä oltiin tappiosta huolimatta suht tyytyväisiä, sillä tällaisin ottein pistepussi karttuu varmasti tulevissa otteluissa.

SBS Lapuan pisteistä vastasivat Kokko 2+2, Välisaari 2+1, Venno 1+2, Koivuluoma 2+0, Kaappola 1+0, Mäki-Petäjä 1+0 ja Jari Kylkisalo 0+1.

Lisätty 22.01.07

Takaisin