Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 06-07
SBS Lapua tarvitsi jatkoajan
Peräti 12 syyskierroksen otteluaan puhtaasti luutinut SBS Lapua oppi juuri joulutauon alla kauden 13. ottelussaan, miten jatkoajalle mennään. Ja kuinkas ollakaan, kun joukkue tössi itsensä jatkoajalle sunnuntaina maankuulussa Kokkolan Kanuunahallissa käymässään kevätkierroksen avausottelussaankin. Lopussa sentään kiitos seisoi, kun Nibacos II kaatui jatkoajalla 38 sekunnin pelin jälkeen maalein 5-6 (1-3, 1-1, 4-2, 0-1).

Kotijoukkue aloitti ärhäkästi ja siirtyi toisen peliminuutin lopussa 1-0 johtoon. Kun vieraiden kultaranteet Jani Mäki-Petäjä ja Teemu Koivuluoma iskivät ekat maalinsa 10 sekunnin sisään, niin Lapua johti vajaan 8 minuutin pelin jälkeen 1-2. Lisäsipä sbs kapteeni Riku Venno joukkueensa johtoa vielä yhdellä maalilla, kun hän pisti pallon verkkoon ajassa 15.36.

Nibacos kavensi toisen erän alkupuolella vierasjohdon lukemiin 2-3, mutta Mäki-Petäjä nappasi erän puolivälin jälkeen pallon alivoimalla pelattaessa ja reppu soi erälukemiksi 1-1.

Kolmas erä alkoi SBS Lapuan osalta vahvasti, kun Koivuluoma siirsi joukkueensa turvallisen tuntuiseen 2-5 johtoon. Ex-liigamies Toni Paloaho ahnehti kuitenkin ylivoimalla kavennusmaalin, jonka vieraiden Mäki-Petäjä kuittasi niinikään ylivoimalla .

Erän viimeinen kolmannes oli sitten Nibacoksen näytöstä, kun se tasoitti peli lukemiksi 6-6 ja vei kuin veikin kotiluolassaan ottelun jatkoajalle.

Kokkolan viimeisen maalin tehnyt Miika Ojala joutui jäähylle pelikellon näyttäessä 58.34, ja sehän tiesi Lapualle 34 sekunnin ylivoimaa jatkoajan aluksi. Se ei ihan riittänyt, kun Koivuluoma onnistui vasta ajassa 60.38 upottamaan pallon oikealta laidalta Kokkolan veskari Jari Isosalon selän taakse.

SBS Lapuan pelaajavalmentaja Teemu Kokko ei liiemmälti pelaajille kehuja jakanut, sillä ainoat kehut tulivat hyvästä taistelusta jatkoajalla. Se riittikin täyteen pistepottiin.

- Kun poissa oli pari sentteriä ja pistepörssin kärkimies, niin vedettiin ottelu läpi kahdella ketjulla.

Peli ei ollut tietenkään sen näköistä, mitä se oli silloin (5.11), kun Nibacos II kaatui lukemin 14-2 Lapuan urheilutalon parketilla.

- Lisää miehiä on luvassa seuraavaan otteluun, missä oma peli pistetään kuosiin.

Lapuan pistenikkarit olivat Mäki-Petäjä 3+0, Koivuluoma 3+0, Venno 1+2 ja muista tehoista vastasivat Jari Kylkisalo 0+1 ja Kokko 0+1.

Lisätty 08.01.07

Takaisin