Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 06-07
SBS Lapua kypsytti Redyn
Miesten salibandyn 2. divisioonan Pohjanmaan lohkon sarjajohtaja SBS Lapua lähti kotiotteluunsa Urheilutalon parketille sarjakolmonen Redya vastaan ilman kapteeniaan Riku Vennoa, mutta ykkösketjun sentteriä tuurannut laituri Teemu Kokko johdatti joukkueensa komeaan 12-4 (0-0, 4-2, 8-2) voittoon kokkolalaisista.

Avauserä mentiin ilman maalia, kun päästä päähän laukanneet joukkueet eivät saaneet kuparista rikki hyvistäkään paikoista.

Toisessa erässä vieraat siirtyivät 0-1 johtoon, ennen kuin isännät pääsivät tasoittamaan ylivoimalla. Lapuan ärhäkkä Juha Kaivo-oja tinttasi sydämensä kyllyydestä. Kun sama mies oli muutenkin liekeissä, niin hän onnistui pariin kertaan riistämään pallon ja toimittamaan sen ohi Redyn maalivahti Kim Paavolan. Näin hattutemppu oli selviö ja numerot 3-1. Kun Kokko karkasi alivoimalla maalintekoon ja vieraiden Tuomas Hägg onnistui, niin toiselle tauolle mentiin lukemissa 4-2.

Redy hankasi vastaan vielä kolmannen erän alussakin ja tuli maalin päähän, kun Hannu Rantala yllätti SBS Lapuan hyvin pelanneen veskari Miika Asunmaan.

Isäntien Jani Mäki-Petäjän ja Henri Välisaaren 51 sekunnin sisään latomat maalit kypsyttivät kokkolalaiset, joiden verkko soi vielä viidesti ennen kuin Oskari Nikkonen pisti sisään Redyn neljännen maalin. Ehtipä Lapuan Teemu Koivuluoma tehtailla kolme sekuntia ennen summerin soimista tulokseksi 12-4.

SBS Lapuan toinen pelaajavalmentaja Jarno Mäkynen tunnusti kuusi edellistä otteluaan voittaneiden kokkolalaisten olleen hyvin pelissä mukana runsaat pari erää, mutta sitten heillä alkoi askel painaa.

- Vieraiden hiipuminen näkyi puolustuksessa. Kun me jaksoimme painaa ottelun täysillä loppuun saakka, se tuotti komean tuloksen.

Redyn leirissä oli aikeet katkaista kotijoukkueen voittoputki, muttei se onnistunut. Niinpä kokkolalaiset olivatkin sitten valmiit sanomaan, että lapualaiset ovat kyllä täysin ansaitusti sarjan kärkipaikalla. Ja oikeassa olivat!

SBS Lapuan ykkönen oli pistepörssin kärkeen noussut Kaivo-oja 5+1, ja muista tehoista vastasivat Koivuluoma 3+1, Teemu Kokko 2+2, Henri Välisaari 1+2, Mäkynen 0+2 ja Jani Mäki-Petäjä 1+0.

Redyn pistemiehet olivat palkittu Juho Rautapuro 1+1, Hägg 1+0, Nikkonen 1+0, Paavola 0+1, Antti Kainu 0+1 ja Kimi Holmvik 0+1.

Lisätty 17.05.06

Takaisin