Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 06-07
SBS Lapua hyydytti ISB:n kirin
Miesten salibandyn 2. divisioonan Pohjanmaan lohkon kärkikamppailu SBS Lapua - ISB-Ilmajoki tarjosi lajin hienouksia puolin ja toisin sunnuntaina Lapuan urheilutalolla, vaikka kotijoukkue ottikin lopulta yllättävän ylivoimaisen voiton maalein 11-6 (4-0, 2-1, 5-5).

SBS Lapua hallitsi ensimmäistä erää selvästi. Avaukset ja viisikkopeli olivat luokkaa parempaa kuin vastustajalla, jonka maalia kohti lähteneet laukaukset peitettiin uhrautuvasti. Kun viimeistelyssä onnistuivat avausmaalin tehnyt Jari Eteläaho, Henri Välisaari ylivoimalla, Juha Kaivo-oja ja Teemu Kokko, niin erätauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 4-0.

ISB tuli toiseen erään vahvalla sykkeellä ja otti väkisin ottelun hallintaansa, vaikka SBS Lapuan kapteeni Riku Venno sai maalin aikaiseksi 22 sekunnin pelin jälkeen. Vieraiden avausmaali näki päivänvalon hetkeä myöhemmin, kun kärkäs Tatu Hietikko pisti maalivahdista kimmonneen pallon varmasti verkkoon. Lapuan Henri Välisaari vastasi ja lisäsi ylivoimalla joukkueensa johdoksi 6-1.

Kolmannen erän alussa kumpikin onnistui kertaalleen, kun maaliverkkoa heiluttivat niin Ilmajoen kultaranne Ville Loukasmäki kuin Lapuan liukas Juha Kaivo-oja.

Sitten ISB sai hengen päälle ja nousi neljällä osumallaan maalin päähän isännistä, kun pallon verkon perukoille laukoivat minuutissa ja 50 sekunnissa Markku Neva-Keturi ylivoimalla, Hietikko suoraan ilmasta, Sami Hillu kaukaa ja Eero Rahnasto tarkasti oikeaan yläpesään.

Kotijoukkue otti aikalisän 7-6 tilanteessa ja tiivisti rivinsä kahteen kenttään. Se riitti vieraille ja isäntien yksinkertaisempi peli tuotti kolme maalia minuutissa ja 46 sekunnissa, kun asialla olivat Venno, Teemu Koivuluoma ja Kaivo-oja. Lapualla riitti nälkää loppuun asti, kun Välisaari teki ylivoimalla joukkueensa viimeisen maalin vain 9 sekuntia ennen ottelun loppua. Se sinetöi loppunumeroiksi 11-6.

SBS Lapuan pelaajavalmentaja Teemu Kokko kehui kärkikamppailua vauhdikkaaksi ja hyvätasoiseksi, sillä kaverikin osasi hyökätä.

- Pelasimme ensimmäisen erän tosi vahvasti, sillä jokainen pelaaja hoiti oman roolinsa, niin kuin oli sovittu.

Vieraiden kovaan kiriin Kokko löysi syiksi heidän pelihurmion ja huikean onnistumisprosentin sekä oman joukkueensa viisikkopelin löystymisen hienoisen väsymyksen vuoksi.

SBS Lapuan tehomiehet olivat Välisaari 3+1, Venno 2+2, Kokko 1+3, palkittu Kaivo-oja 3+0, Koivuluoma 1+1, Eteläaho 1+0, Jani Mild 0+1, Jarno Mäkynen 0+1, Lauri Tuomaala 0+1.

ISB:n ykkönen oli Hietikko 2+0 ja muista tehoista vastasivat Neva-Keturi 1+1, Tommy Koponen 0+2, Loukasmäki 1+0, Hillu 1+0, Rahnasto 1+0, Heikki Nikkola 0+1 ja Teemu Turunen 0+1.

Lisätty 10.12.06

Takaisin