Kiitos tukijoille ja kannattajille kuluneesta kaudesta!
 
 
> Arkisto - Kausi 06-07
SBS Lapua piti Jymyn aisoissa
SBS Lapuan ja Nurmon Jymyn paikallisderby miesten salibandyn 2.divisioonan Pohjanmaan lohkossa jäi lopulta aika vaisuksi, sillä kotijoukkue otti alusta saakka ohjat käsiinsä ja voitti sarjan kärkikamppailun yllättävän suurinumeroisesti 11-4 (4-0, 3-2, 4-2).

Lapua sai otteluun hyvän alun, kun ykkösketjun laituri Teemu Koivuluoma pääsi tuulettamaan ottelun avausmaalia pelikellon näyttäessä 3.41. Isäntien toinen maali oli kärkkään Juha Kaivo-ojan käsialaa, kun mies luikerteli laidaltaan ja harhautti vielä vieraiden veskari Harri Käpyahonkin.

Lapuan kolmannen maalin pääsi tinttaamaan pelaajavalmentaja Teemu Kokko, kun ”työmies” Riku Venno tarjosi reikäpallon avopaikkaan. Kun Koivuluoma onnistui toistamiseen, niin erätauolle painuttiin lukemissa. 4-0.

Ottelu ei ollut kuitenkaan vielä ohi, sillä Nurmo tuli toisen erän alkuun hyvällä sykkeellä ja saikin ansaitun kavennusmaalin ajassa 21.53. Puolustaja Miika Ulvila avasi hyvin Tero Koskilammille, joka ei erehtynyt.

Tämän jälkeen ote siirtyi pikku hiljaa isännille, joista puolustaja Henri Välisaari pääsikin pian läppäämään 5-1 maalin.

Kun Jymy sai vaparin, niin pallon taakse asettui itseoikeutetusti lajin grand old man Timo Viita. Hän tarjosi pallon puolustaja Timo Pakkalalle, jonka suora sivallus painui verkon perille.

Ennen erätaukoa SBS Lapua maalasi kahdesti, kun ”kettu” Välisaari tuikkasi läheltä ylivoimamaalin ja Kaivo-oja lirutti pallon veskarin kainalon alta pömpeliin.

Kun kotijoukkueella riitti maalinälkää kolmanteen eräänkin, ne se upotti runsaassa kahdeksassa minuutissa pallon neljästi ohi veskarin. Venno teki tasakentällisin (4-4) tahtomaalin, puolustaja Jari Kylkisalo yllätti laidaltaan Käpyahon, Jani Mild iski läheltä ja Välisaari puikki läpi kentän ja laukoi vielä taidolla tilanteeksi 11-2.

Loppu olikin enää pelkkää pelailua, missä isäntiä pääsivät rokottamaan niin Raine Lamberg kuin Andonis Mavromihalis.

Brasilian matkaltaan ruotuun palannut pelaajavalmentaja Kokko kertoi yllättyneensä, kun hänen entinen menestysseuransa aloitti ex-lapualaisen coachinsa Markus ”Manku” Kujanpään käskyttämänä ihmeen passiivisesti.

- Meillä viisikkopeli oli ehjempää kuin vastustajalla. Sekin näkyi taululla, kun me onnistuimme paremmin viimeistelyssä.

Kokko kehui joukkueensa maalivahti Jarno Saarenpään olleen oivassa vireessä, kun mies torjui välillä oivasti jaloillaankin ja ehti monen laukauksen tielle.

- Jymykään ei voi syyttää tappiostaan veskariaan, sillä Käpyahokin oli mies paikallaan.

Voitosta voittoon kymmenen otteluaan klaarannut kotijoukkue SBS Lapua ei pääse vieläkään leijumaan, sillä treenari Kokko pitää pelaajien jalat maassa.

- Edelleen mennään peliä kerrallaan, ja viikon päästä Urheilutalon parketille saapuu nälkäinen ISB (Ilmajoki).

Toisella erätauolla nurmolaisia kehaissut Manku tuntui sittenkin nauttineen ottelun lopputuloksesta, kun Lapua kuitenkin voitti. Liekö miehen sydän vieläkin syrjälleen synnyinseudulleen?

Kotijoukkueen tehokkaimmat olivat Välisaari 3+1, palkittu Koivuluoma 2+2, Kokko 1+2, Venno 1+2 ja muut pisteet kirjasivat Kaivo-oja 2+0, Mäki-Petäjä 0+2, Kylkisalo 1+0, Mild 1+0 ja Hannu Huhtamäki 0+1. Jymystä palkittiin Koskilammi 1+0, mutta häntä paremmat tehot olivat kapteeni Raine Lambergillä 1+1.

Lisätty 03.12.06

Takaisin